KunststofenRubber.nl

Timmermans in Utrecht over terugbrengen vervuiling door plastic

13 maart 2018 om 16:00 uur - UTRECHT

Op donderdag 15 maart gaat Frans Timmermans, de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, in Tivoli Vredenburg in gesprek met bijzondere gasten als (jonge) duurzame ondernemers, innovators, muzikanten en artiesten. Deze speciale editie van de Citizens' Dialogues staat in het teken van de duurzame ambities van de Europese Unie.


Als we de manier waarop we kunststoffen produceren en gebruiken niet veranderen, is er tegen 2050 meer plastic dan vis in onze oceanen, aldus Frans Timmermans. Daarom praat hij over het terugbrengen van vervuiling door plastic met onder anderen met Marius Smit (oprichter Stichting Plastic Whale) en met Sian Sutherland van A Plastic Planet en drijvende kracht achter de eerste supermarkt ter wereld met plasticvrije schappen. Maar hij is ook benieuwd naar ideeën uit de zaal. Hoe moet de duurzame toekomst er uitzien? Wat zijn de grote uitdagingen die voor ons liggen en waar liggen de kansen? Welke rol moet Europa spelen? De avond wordt gemodereerd door Leon Verdonschot.

 

Citizens' Dialogues  

 

De Citizens' Dialogues is een reeks van gesprekken die de Europese Commissie organiseert in alle landen van de Unie. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen inwoners de gelegenheid om in gesprek te gaan met politici van de EU over het soort Europa waarin ze graag willen wonen en wat hun verwachtingen van Brussel zijn.

15 maart 2018
Inloop vanaf 19.30
Tivoli Vredenburg 
Vredenburgkade 11  Utrecht

Vertoon van een ID is noodzakelijk bij binnenkomst.

 

 

               

                 

 

               

                              

 

               

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »