KunststofenRubber.nl

Formele start LyondellBasell en Suez in joint-venture QCP

14 maart 2018 om 14:52 uur - ROTTERDAM / PARIJS

LyondellBasell, een van de grootste ondernemingen in plastic, chemicaliën en raffinage, en Suez, een wereldwijde leider in duurzaam resource-management, hebben de succesvolle afronding aangekondigd van een transactie die van beide ondernemingen een 50:50-partner maakt in Quality Circular Polymers (QCP), een premium kunststofrecyclingbedrijf in Geleen.


"Het samenwerkingsverband met Suez stelt ons in staat bij te dragen aan de circulaire economie op een manier waarop geen ander kunststofbedrijf dit ooit heeft gedaan," zegt Bob Patel, ceo van LyondellBasell.  "De afgelopen jaren zien we een grotere vraag naar gerecycled en hergebruikt plastic, vooral in Europa. Met QCP hebben we onze expertise met Suez gecombineerd om een innovatief systeem te creëren dat geschaald kan worden naarmate de circulaire economie groeit."

 

Lees het artikel over QCP in het maartnummer van Kunststof & Rubber.

 

"De circulaire economie zal zich in toenemende mate ontwikkelen als een cruciaal onderdeel van de kunststofwaardeketen. Vooruitkijkend, houden we in gedachten dat de exploitatie van onze bedrijven in balans moet zijn met milieubewustzijn," zegt Jean-Louis Chaussade, ceo van Suez. "Terwijl we bouwen aan een deelname aan de circulaire economie, blijven we zoeken naar kansen voor toekomstige groei."

 

PP en HDPE 

 

De gezamenlijke onderneming maakt gebruik van de sterke kanten van de twee partners. Suez zal zijn technologische oplossingen aanwenden om identificatie, scheiding en voorbereiding van materialen te verbeteren. LyondellBasell zal zijn jarenlange leiderschap in innovatieve kunststofproductietechnologie gebruiken, uitgebreide ervaring in productontwikkeling en diepgaande kennis van belangrijke eindmarkten zoals consumentengoederen, waarin de onderneming sterke vertegenwoordiging heeft. 

De QCP-vestiging in Geleen zal gebruikt kunststof materiaalomzetten in PE- en PP-materiaal van onbewerkte kwaliteit. Op dit moment is de vestiging in staat consumentenafval om te zetten in 25 duizend  ton polypropyleen en hogedichtheidpolyethyleen met een doelstelling van 35 duizend ton later in 2018 en honderd duizend ton in 2020. De productiecapaciteit van de vestiging zal tegemoetkomen aan de groeiende behoefte aan verbetering van het duurzaamheidsprofiel van hoogwaardige kunststoffen in Europa.

 

Plastic Strategy

 

LyondellBasell voegt de gerecyclede producten van QCP toe aan zijn reeks van bestaande PE- en PP-materialen en komt daarmee tegemoet aan een groeiende klantvraag, in lijn met de Plastic Strategy van de EU. De recycling van kunststoffen is ook een belangrijke markt voor Suez, dat negen speciale vestigingen in Europa heeft. In 2017 verwerkte Suez vierhonderd duizend ton plastic afval en produceerde het honderdvijftig duizend ton nieuwe kunststofbronnen. Het bedrijf heeft als doelstelling de verwerkingscapaciteit met vijftig procent te vergroten naar zeshonderd duizend ton in 2020.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »