KunststofenRubber.nl

Een huis? Dat 3D-print je in één dag...(video)

23 maart 2018 om 10:44 uur

Icon: in één dag geprint huis

Het Amerikaanse constructiebedrijf Icon is erin geslaagd om binnen een etmaal een huis te 3D-printen. Het gaat om een kleine woning, bedoeld om te zorgen dat ‘niemand in de wereld hoeft te gaan slapen zonder een dak boven zijn hoofd.' Maar eigenlijk is het best een leuk huisje.

3D-geprinte wanden (in dit geval van beton) hebben een typische eigen look-and-feel. Ze hebben een industriële uitstraling die best in de mode kan raken, in elk geval onder maak-liefhebbers. Want de wanden tonen precies het productieproces: elke laag beton uit de printerkop is terug te zien als een bolling in de wand. En ook de verschillen in het betonmengsel herken je in de plastiek.  

 

Tienduizend euro

 

Icon  print de wanden met zijn eigen Vulcan printer en een speciaal betonmengsel dat al uithardt tijdens het printen. Het duurt een dag of wat voordat het beton helemaal is uitgehard, maar aan het eind van het zes uur durende printproces is het materiaal hard genoeg om ramen en kozijnen aan te brengen en om er een houten dak op te leggen. De bedoeling is om het dak op termijn mee te printen, maar horizontaal printen lukt nu nog niet. Icon wil ook robots hebben die de kozijnen installeren en drones die de wanden verven. Maar eerst wil de start-up het proces sneller maken. En goedkoper, want waar een woning van 75 vierkante meter nu nog tienduizend dollar kost, moet dat terug naar vierduizend. 
(bron: engineersonline.nl)

 

Zie hier de video

 

Het eerste exemplaar van een 3D-geprint huis staat in het Amerikaanse Austin (Texas) en is door de lokale overheid goedgekeurd voor permanente bewoning. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

16 april 2019, Brightlands Chemelot Campus, Sittard-Geleen

3D Printing Materials Conference

Aan bod komen: polymeren (nieuwe materialen), de toepassingen van polymeren in 3D-Printing (van standaard...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »