KunststofenRubber.nl

DSM geeft award aan prof. Doros Theodorou uit Athene

21 maart 2018 om 16:06 uur - KERKRADE

Koninklijke DSM heeft met groot genoegen de Lifetime Achievement Award in Materials Sciences 2018 uitgereikt aan prof. Doros Theodorou. De professor ontving de onderscheiding in Kerkrade tijdens DFYP 2018, de internationale conferentie over Deformation, Yield and Fracture of Polymers in Kerkrade.


Theodorou is hoogleraar materials science & engineering aan de Nationale Technische Universiteit van Athene. Een internationale wetenschappelijke jury onder leiding van Marcus Remmers, cto van DSM, heeft de belangrijke bijdragen van Theodorou erkend op het gebied van polymeermodellering op moleculair en mesoniveau. Hij kreeg veel lof voor zijn open manier van werken en zijn inspanningen om een hele generatie onderzoekers op te leiden, waarmee hij het voor hen eenvoudiger maakt voort te bouwen op zijn bevindingen. "Door computationele wetenschap in te zetten bij de beantwoording van de duizenden 'wat als'-vragen rondom potentiële nieuwe materialen stellen professor Theodorou en zijn team commerciële wetenschapsbedrijven zoals DSM in staat baanbrekende en vaak levensveranderende innovaties, zoals biomedische apparatuur, sneller en efficiënter op de markt te brengen", zegt Remmers. Het werk van de professor op het gebied van polymeermodellering begon in 1985 met de publicatie van zijn invloedrijke proefschrift over het voorspellen van de structuur en mechanische eigenschappen van glasachtige amorfe polymeren. Professor Theodorou geeft aan dat hij in de toekomst meer onderzoek wil doen naar grofkorrelige modellering - het onderzoek naar computationele polymeermodellering dat verder gaat dan nanoniveau.

 

Hoogtepunt  

 

"Ik beschouw deze Lifetime Achievement Award als een hoogtepunt in mijn loopbaan",  zegt hij. Theodorou nam de onderscheiding in ontvangst met een lezing over zijn baanbrekende onderzoek, tijdens het internationale congres Deformation, Yield, and Fracture of Polymers.
DSM staat open voor wetenschappers overal ter wereld. Deze tweejaarlijkse onderscheiding wordt toegekend als beloning aan een erkende wetenschapper die een grote bijdrage heeft geleverd aan de bevordering van de materiaalwetenschappen. Kandidaten kunnen uitsluitend door anderen worden genomineerd. Aan de Lifetime Achievement Award is een geldprijs verbonden van vijftig duizend euro. "Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om bright science te stimuleren en te ontwikkelen om het leven van mensen nu en in de toekomst te verbeteren", aldus Remmers. "Onze onderscheidingen tonen onze toewijding aan het bevorderen van baanbrekend wetenschappelijk onderzoek dat producten of toepassingen oplevert die de kwaliteit van leven voor mensen verbeteren en waarmee iedereen kan blijven profiteren van bright science."

 

Over DYFP

 

De DFYP (www.dyfp-conferences.org), dit jaar van 25 t/m 29 maart, markeert de 17e editie van deze driejaarlijkse conferentie, die in 1970 in het Engelse Cambridge begon maar sinds 2006 plaatsvindt in Abdij Rolduc in Kerkrade.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »