KunststofenRubber.nl

Nieuwe pelletizers Bay Plastics Machinery goed voor recordomzet

30 maart 2018 om 15:56 uur - AMERSFOORT

Het Amerikaanse merk Bay Plastics Machinery (BPM) heeft over het boekjaar 2017 een recordgroei in de verkoop van zijn pelletizers gerealiseerd. Dit meldt SPS Solutions, de Nederlandse vertegenwoordiger van het merk.


De uitbreiding van de pelletizeer-lijn met grote capaciteit van het merk BPM met eenheden van 600, 800 en 1000 mm is nu voltooid.  Deze systemen met grote capaciteit worden aangeboden voor standaard granulaat maar ook voor veeleisende thermoplastics met lange vezels. De rotor-as van zo'n pelletizer is gemonteerd op een isolatiekoppelingsstuk. Dit helpt de doorbuiging door motortrillingen te elimineren maar creëert ook een bijna-nultolerantie tussen het rotormes en bedmes.

 

Micropelletizer

 

In het microbereik heeft BPM tests gedaan en de verbeterde AXM12 (300 mm) microgranulaatmachine nu beschikbaar gemaakt voor de markt. De eerste tests resulteerden in een toename met veertig procent van de  opbrengst. De belangrijkste factor hierin is de kortere afstand tussen de intrekrollen en het rotormes. Dit zorgt voor een betere strengcontrole en maakt hogere lijnsnelheid mogelijk zonder kwaliteitsverlies, aldus de leverancier SPS Solutions in Amersfoort. Voorts heeft BPM ook het ontwerp van de 100 mm en 200 mm enkelzijdig gelagerde pelletizers geoptimaliseerd met de kortere afstand tussen de intrekrollen en het rotormes plus enkele kosteneffectieve wijzigingen.

 

Bay Plastics Machinery

 

Bay Plastics Machinery (BPM) is een Amerikaanse producent van strenggranulatoren en marktleider in de VS. Het merk beschikt over een uitgebreid productaanbod. SPS|Solids Process Solutions vertegenwoordigt Bay Plastics Machinery in de Benelux.

 

www.SPSsolutions.nl

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »