KunststofenRubber.nl

Goedkeuring Amerikaanse FDA voor gerecycled HDPE van Total

24 april 2018 om 17:15 uur - BRUSSEL / ANTWERPEN

Het Amerikaanse dienst voor voedsel en medicijnen FDA (food and drug administration) heeft rPE 6306 van Total goedgekeurd voor gebruik als voedselverpakking.


FDA heeft besloten dat het tweede recyclingproces van Total in Antwerpen voor de productie van HDPE Circular Compounds dermate effectief is in het reduceren van vervuiling uit post-consumer gerecycled HDPE dat het mag worden gebruikt voor voedselverpakkingen. Bijgevolg voldoet rPE 6306, een compound met vijftig procent post-consumer HDPE, aan de eisen van FDA voor toepassing in flessen voor melk en sap, trays voor vlees en andere verpakkingen op kamertemperatuur en voor in de koeling. Deze goedkeuring opent de weg in Europa naar veeleisende toepassingen, aldus Total.

Total heeft ook een reeks van polypropeen circular compounds ontwikkeld met een hoge mate van post-consumer recyclaten die voldoen aan de belangrijke eisen voor veel toepassingen zoals kratten, doppen, flessen en emmers. Bovendien blijft Total verder werken aan de industrialisering van het recyclingproces voor polystyreen op zijn eigen productielijnen.

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »