KunststofenRubber.nl

Covestro lanceert digitale winkel op Alibaba

23 april 2018 om 15:57 uur - LEVERKUSEN

Materialenfabrikant Covestro opent nieuwe mogelijkheden voor zakendoen met een ‘flagship store' op de website Alibaba in China.


Om de chemicaliën gemakkelijker toegankelijk te maken voor bedrijven begint Covestro de samenwerking met internetgigant Alibaba.  Vanaf 23 april levert het bedrijf hightech polymeren in zijn winkel op 1688.com, een online platform op Alibaba. Dit platform is de grootste online business-to-business marktplaats in China. De Chinese economie laat enorme vooruitgang zien, ook in innovatie en digitalisering en Covestro zegt hieraan bij te dragen. Onder de link covestrochina.1688.com  is polycarbonaat verkrijgbaar, net als diverse pre-products voor polyurethaanschuim, coatings en lijmen.
"Digitalisering verandert de behoeften en de voorkeuren van klanten en biedt nieuwe mogelijkheden", aldus commerciële baas Markus Steilemann van Covestro. "China wordt voor ons steeds belangrijker, niet alleen op het gebied van marktomvang maar qua innovatie in relevante markten en technieken. Met de lancering van de online store op Alibaba volgen we de strategie om onze business-modellen te moderniseren in nauwe samenwerking met de klanten."

 

Vijftig producten  

 

Het belangrijkste doel is de klanten een betrouwbaar officieel kanaal aan te bieden met een eenvoudige en efficiënte manier van inkopen. De bestelhoeveelheden zijn aan maxima gebonden, dus is de site speciaal bedoeld voor kleinere en middelgrote ondernemingen. De transacties zullen dus relatief kleine hoeveelheden betreffen. Om te beginnen zet Covestro vijftig producten op 1688.com. De tweede tranche zit al in de planning. Covestro verwacht dat nieuwe manieren van handel de een omzet van een miljard euro zullen genereren tegen het einde van 2019.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

16 april 2019, Brightlands Chemelot Campus, Sittard-Geleen

3D Printing Materials Conference

Aan bod komen: polymeren (nieuwe materialen), de toepassingen van polymeren in 3D-Printing (van standaard...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »