KunststofenRubber.nl

Covestro lanceert digitale winkel op Alibaba

23 april 2018 om 15:57 uur - LEVERKUSEN

Materialenfabrikant Covestro opent nieuwe mogelijkheden voor zakendoen met een ‘flagship store' op de website Alibaba in China.


Om de chemicaliën gemakkelijker toegankelijk te maken voor bedrijven begint Covestro de samenwerking met internetgigant Alibaba.  Vanaf 23 april levert het bedrijf hightech polymeren in zijn winkel op 1688.com, een online platform op Alibaba. Dit platform is de grootste online business-to-business marktplaats in China. De Chinese economie laat enorme vooruitgang zien, ook in innovatie en digitalisering en Covestro zegt hieraan bij te dragen. Onder de link covestrochina.1688.com  is polycarbonaat verkrijgbaar, net als diverse pre-products voor polyurethaanschuim, coatings en lijmen.
"Digitalisering verandert de behoeften en de voorkeuren van klanten en biedt nieuwe mogelijkheden", aldus commerciële baas Markus Steilemann van Covestro. "China wordt voor ons steeds belangrijker, niet alleen op het gebied van marktomvang maar qua innovatie in relevante markten en technieken. Met de lancering van de online store op Alibaba volgen we de strategie om onze business-modellen te moderniseren in nauwe samenwerking met de klanten."

 

Vijftig producten  

 

Het belangrijkste doel is de klanten een betrouwbaar officieel kanaal aan te bieden met een eenvoudige en efficiënte manier van inkopen. De bestelhoeveelheden zijn aan maxima gebonden, dus is de site speciaal bedoeld voor kleinere en middelgrote ondernemingen. De transacties zullen dus relatief kleine hoeveelheden betreffen. Om te beginnen zet Covestro vijftig producten op 1688.com. De tweede tranche zit al in de planning. Covestro verwacht dat nieuwe manieren van handel de een omzet van een miljard euro zullen genereren tegen het einde van 2019.

 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »