KunststofenRubber.nl

Noodschuilplaats van PET-flessen voor rampgebieden

09 mei 2018 om 11:45 uur - NEW YORK

Orkanen en overstromingen hebben in toenemende mate verwoestende effecten waarna de behoefte aan voedsel, drinkwater en onderdak heel groot is

Natuurrampen zoals orkanen en aardbevingen hebben in toenemende mate verwoestende effecten op verschillende plaatsen op de wereld. Bij dergelijke rampen hebben de getroffenen primair behoefte aan voedsel, water en onderdak. Een team van onderzoekers van het Rensselaer Polytechnic Institute (RPI) in New York heeft onderzoek gedaan naar het bouwen van noodschuilplaatsen uit PET-flessen.


Direct na een ramp worden voedsel, medicijnen en ontelbaar veel flessen drinkwater naar de betrokken locatie gestuurd. Wat er daarna verder met de flessen gebeurt, is op die momenten begrijpelijkerwijs niet van het grootste belang. Maar nu hebben RPI en de studenten engineering en architectuur laten zien hoe van de lege plastic flessen bij een ramp een tijdelijk onderkomen kan worden gemaakt. Met gebruikmaking van in elkaar grijpende flessen van Friendship LLC heeft het team een structuur gemaakt met muren en kolommen. Om het te bouwen onderkomen te versterken, kan men tijdens het bouwen de flessen vullen met zand of modder.
De structuur is vijftien vierkante meter groot. Nadat de schuilplaats is tentoongesteld  bij RPI, verhuist het materiaal naar Industry City in Brooklyn voor het event WantedDesign  (17 tot 21 mei).

 

(Bron: globalspec.com)

 

 

 

Focus op ...

Agenda

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

26 september 2018, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2018 Veldhoven

Vakbeurs, congres en ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie. Dit jaar de 20ste...

11 oktober 2018, Cascais, Portugal

Plastics Recyclers Annual Meeting 2018

Evenement met PRE werkgroepbijeenkomsten op de eerste dag (voor leden) en een publiek toegankelijke...

Meer agendapunten »