KunststofenRubber.nl

Noodschuilplaats van PET-flessen voor rampgebieden

09 mei 2018 om 11:45 uur - NEW YORK

Orkanen en overstromingen hebben in toenemende mate verwoestende effecten waarna de behoefte aan voedsel, drinkwater en onderdak heel groot is

Natuurrampen zoals orkanen en aardbevingen hebben in toenemende mate verwoestende effecten op verschillende plaatsen op de wereld. Bij dergelijke rampen hebben de getroffenen primair behoefte aan voedsel, water en onderdak. Een team van onderzoekers van het Rensselaer Polytechnic Institute (RPI) in New York heeft onderzoek gedaan naar het bouwen van noodschuilplaatsen uit PET-flessen.


Direct na een ramp worden voedsel, medicijnen en ontelbaar veel flessen drinkwater naar de betrokken locatie gestuurd. Wat er daarna verder met de flessen gebeurt, is op die momenten begrijpelijkerwijs niet van het grootste belang. Maar nu hebben RPI en de studenten engineering en architectuur laten zien hoe van de lege plastic flessen bij een ramp een tijdelijk onderkomen kan worden gemaakt. Met gebruikmaking van in elkaar grijpende flessen van Friendship LLC heeft het team een structuur gemaakt met muren en kolommen. Om het te bouwen onderkomen te versterken, kan men tijdens het bouwen de flessen vullen met zand of modder.
De structuur is vijftien vierkante meter groot. Nadat de schuilplaats is tentoongesteld  bij RPI, verhuist het materiaal naar Industry City in Brooklyn voor het event WantedDesign  (17 tot 21 mei).

 

(Bron: globalspec.com)

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »