KunststofenRubber.nl

Brits initiatief voor nieuw onderzoekcentrum oceaanplastics

11 mei 2018 om 12:40 uur - LONDEN

Het Verenigd Koninkrijk (VK) lanceert een nieuw onderzoeks- en innovatiecentrum om het plastic probleem in zeeën en oceanen wereldwijd aan te pakken. Britse onderzoekers werken hiervoor samen met collega's uit onder meer India en Canada.


Dit meldt Duurzaambedrijfsleven.nl . Het Marine Plastics Research and Innovation Framework moet wetenschappelijke en technische expertise vanuit de hele wereld gaan samenbrengen. Het delen van ideeën over duurzame alternatieven voor plastic is een belangrijke pijler. Bovendien worden oplossingen ontwikkeld om te voorkomen dat plastics in de oceanen komen. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat het probleem vaak nog groter is dan gedacht. Zo laat een recent onderzoek zien dat er zestien keer zoveel plastic in de Grote Oceaan is dan werd aangenomen. De vervuiling in de oceaan neemt daarbij exponentieel toe.
De overheid van het Verenigd Koninkrijk draagt 25 miljoen pond bij, Unilever investeert vijf miljoen pond in onderzoek en ontwikkeling en Waitrose een half miljoen. Diverse andere organisaties zullen steun verlenen.

 

 

Focus op ...

Agenda

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

6 november 2018, Messe Stuttgart (D)

Composites Europe 2018

Internationale vakbeurs voor en over kunststofcomposieten

7 november 2018, Xpo Kortrijk (B)

Prototyping Xpo

Beurs voor prototyping in Xpo Kortrijk. Gratis toegankelijk. Inschrijven via de website.

Meer agendapunten »