KunststofenRubber.nl

Brits initiatief voor nieuw onderzoekcentrum oceaanplastics

11 mei 2018 om 12:40 uur - LONDEN

Het Verenigd Koninkrijk (VK) lanceert een nieuw onderzoeks- en innovatiecentrum om het plastic probleem in zeeën en oceanen wereldwijd aan te pakken. Britse onderzoekers werken hiervoor samen met collega's uit onder meer India en Canada.


Dit meldt Duurzaambedrijfsleven.nl . Het Marine Plastics Research and Innovation Framework moet wetenschappelijke en technische expertise vanuit de hele wereld gaan samenbrengen. Het delen van ideeën over duurzame alternatieven voor plastic is een belangrijke pijler. Bovendien worden oplossingen ontwikkeld om te voorkomen dat plastics in de oceanen komen. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat het probleem vaak nog groter is dan gedacht. Zo laat een recent onderzoek zien dat er zestien keer zoveel plastic in de Grote Oceaan is dan werd aangenomen. De vervuiling in de oceaan neemt daarbij exponentieel toe.
De overheid van het Verenigd Koninkrijk draagt 25 miljoen pond bij, Unilever investeert vijf miljoen pond in onderzoek en ontwikkeling en Waitrose een half miljoen. Diverse andere organisaties zullen steun verlenen.

 

 

Focus op ...

Agenda

5 september 2018, NVC Gouda

ALL4PACK 2018 kick-off

Kick-of bijeenkomst voor de internationale beurs ALL4PACK in Parijs op 26-29 november.

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

25 september 2018, Vleva Conference Room Brussel

EUPC Plastics Packaging Conference

De afdeling verpakkingen van de Europese koepeleorganisatie van kunststofverwerkers organiseert zijn...

Meer agendapunten »