KunststofenRubber.nl

Brits initiatief voor nieuw onderzoekcentrum oceaanplastics

11 mei 2018 om 12:40 uur - LONDEN

Het Verenigd Koninkrijk (VK) lanceert een nieuw onderzoeks- en innovatiecentrum om het plastic probleem in zeeën en oceanen wereldwijd aan te pakken. Britse onderzoekers werken hiervoor samen met collega's uit onder meer India en Canada.


Dit meldt Duurzaambedrijfsleven.nl . Het Marine Plastics Research and Innovation Framework moet wetenschappelijke en technische expertise vanuit de hele wereld gaan samenbrengen. Het delen van ideeën over duurzame alternatieven voor plastic is een belangrijke pijler. Bovendien worden oplossingen ontwikkeld om te voorkomen dat plastics in de oceanen komen. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat het probleem vaak nog groter is dan gedacht. Zo laat een recent onderzoek zien dat er zestien keer zoveel plastic in de Grote Oceaan is dan werd aangenomen. De vervuiling in de oceaan neemt daarbij exponentieel toe.
De overheid van het Verenigd Koninkrijk draagt 25 miljoen pond bij, Unilever investeert vijf miljoen pond in onderzoek en ontwikkeling en Waitrose een half miljoen. Diverse andere organisaties zullen steun verlenen.

 

 

Focus op ...

Agenda

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

26 september 2018, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2018 Veldhoven

Vakbeurs, congres en ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie. Dit jaar de 20ste...

11 oktober 2018, Cascais, Portugal

Plastics Recyclers Annual Meeting 2018

Evenement met PRE werkgroepbijeenkomsten op de eerste dag (voor leden) en een publiek toegankelijke...

Meer agendapunten »