KunststofenRubber.nl

AGC Chemicals nieuwe corrosiebestendige coatings

14 mei 2018 om 14:44 uur - FRANKFURT

AGC Chemicals Europe (www.agcce.com), een belangrijke producent van fluorpolymeren en de grootste producent van ETFE (ethyleen-tetrafluorethyleen copolymeer) ter wereld, gaat op de vakbeurs Achema 2018 de huidige ontwikkelingen en toepassingen tonen van zijn productenreeks van fluorpolymeren (merknaam Fluon) en gefluoreerde elastomeren (merknaam Aflas).


Met een uitstekende weerstand tegen agressieve chemicaliën en gassen en tegen temperaturen tot 260° Celcius zijn ETFE en PFA (perfluoroalkoxy) ideale grondstoffen voor de chemische en farmaceutische industrie omdat zij voldoen aan de hoge eisen van zuiverheid en rekbaarheid. AGC Chemicals heeft gemodificeerde ETFE- en PFA-grades ontwikkeld met uitstekende hechtingseigenschappen met andere materialen zoals polyamides (PA). Ze zijn ideaal voor co-extrusie van meerlaagsslangen en buizen en worden veel gebruikt in de auto-industrie als de binnenste laag van brandstofleidingen.
In deze toepassing heeft men een goede prijs-prestatieverhouding weten te bereiken door de combinatie met PA12 en PPA (polyftalamide).  Op de vakbeurs laat men oplossingen zien en mogelijke toepassingen voor de chemische en farmaceutische industrie, zoals een retrofit voor coatings voor linings of voor verpakkingssystemen.

 

AGC en AGC Chemicals

AGC is een wereldwijd belangrijke producent van glas, chemicaliën, elektronische materialen en keramiek  en is 's werelds grootste producent van automotive glas  en de fluorpolymeer ETFE. Het hoofdkantoor staat in Tokio en het bedrijf heeft ongeveer 53 duizend medewerkers. AGC is een van de grootste bedrijven in de Mitsubishi Group.  

Achema 2018 is een beurs voor de procesindustrie in Frankfurt (11-15 juni).

 

www.agcce.com

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »