KunststofenRubber.nl

Sumitomo (SHI) Demag start eigen Italiaanse vestiging

14 mei 2018 om 16:05 uur - SCHWAIG

Machinefabrikant Sumitomo (SHI) Demag heeft een nieuw dochterbedrijf opgezet om zijn klanten op de Italiaanse markt van service te kunnen voorzien. Sumitomo (SHI) Demag Italia zal het personeel overnemen van de voormalige Italiaanse vertegenwoordiger Macam Srl.


Men zal bovendien extra personeel aanstellen voor sales, applicatietechniek en aftersales-services. Voormalige eigenaar en directeur Roberto Sallemi van Macam Srl. Heeft een jarenlange ervaring met de Italiaanse klanten en is benoemd tot manager van het Italiaanse dochterbedrijf in Turijn.
Paolo Zirondoli, directeur International Sales Sumitomo (SHI) Demag: "Wij investeren in de nabijheid tot onze klanten want we willen kortere responstijden. Met deze maatregel verzekeren we ons van communicatie via korte lijnen en van een directe verbinding met ontwikkeling, projectplanning en productie in Duitsland. De klanten zullen profiteren van onze expertise in de sleutelsegmenten medische engineering, verpakkingen en automotive." Het opzetten van een krachtige basis in Italië vraagt een  toekomstgerichte investering in deze complexe markt en dit kan alleen worden gerealiseerd met een eigen vestiging, zegt Pietro Scattarreggia van het Europese hoofdkantoor van de machinefabrikant.

 

Verdrievoudigd 

 

In de afgelopen jaren heeft Sumitomo (SHI) Demag zijn aanwezigheid op de Italiaanse markt aanzienlijk uitgebreid. "In de afgelopen drie jaren hebben we ons marktaandeel verdrievoudigd. Dit is het resultaat van een intensieve inzet van de verkoop", aldus ceo Gerd Liebig. "Het nieuwe bedrijf is de volgende logische stap. We hebben diep nagedacht over manieren om de processen en de klantentevredenheid te verbeteren en uiteindelijk hebben we besloten dat we zelf een sterke basis moeten opzetten in Italië, een basis die zijn wortels heeft in de traditionele structuren maar die ook investeert in toekomstgerichte serviceconcepten en in intensieve consultancy."

 

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery

 

Sumitomo (SHI) Demag is specialist in spuitgietmachines voor kunststofverwerking. Sumitomo (SHI) Demag en zijn Japanse moederbedrijf hebben vier fabrieken in Japan, Duitsland en China met ruim drieduizend medewerkers. Het merk heeft elektrische, hydraulische en hybride spuitgietmachines met sluitkrachten van 180 tot 20.000 kN. Er zijn wereldwijd 115 duizend machines geïnstalleerd.

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »