KunststofenRubber.nl

DSM gaat wereldwijde productie Dyneema verhogen

17 mei 2018 om 13:57 uur - HEERLEN / GREENVILLE

Koninklijke DSM gaat zijn productiecapaciteit voor Dyneema met twintig procent uitbreiden. Er is veel vraag naar Dyneema UD (Uni-Directional laminate) en naar Dyneema vezel. Het bedrijf wil geen financiële details bekendmaken.


DSM gaat investeren in de installatie van additionele UD-productietechniek in zijn fabrieken in Heerlen en Greenville in de VS en gaat bovendien verbeteringen doorvoeren aan bestaande productielijnen om de capaciteit van Dyneema uit te breiden met ruim twintig procent wereldwijd. Dit moet DSM in staat stellen tegemoet te komen aan de toenemende vraag. De groeiende markt in de VS zal worden bediend door Greenville. Medewerkers van organisaties zoals de Politie van New York (NYPD), het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid, Immigratiedienst en Douane, Politie van Los Angeles en nog vele anderen worden beschermd door Dyneema-materiaal in hun uitrusting. De extra capaciteit voor Dyneema UD en Dyneema vezel komt beschikbaar in de loop van 2018 en de productie zal in het eerste kwartaal van 2019 helemaal op stoom zijn.
DSM Dyneema wil tegelijkertijd zijn footprint verkleinen om tegemoet te kunnen komen aan de belofte van het merk Dyneema: The Greenest Strength. De fabriek in Greenville draait inmiddels op honderd procent hernieuwbare elektriciteit.

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »