KunststofenRubber.nl

DSM gaat wereldwijde productie Dyneema verhogen

17 mei 2018 om 13:57 uur - HEERLEN / GREENVILLE

Koninklijke DSM gaat zijn productiecapaciteit voor Dyneema met twintig procent uitbreiden. Er is veel vraag naar Dyneema UD (Uni-Directional laminate) en naar Dyneema vezel. Het bedrijf wil geen financiële details bekendmaken.


DSM gaat investeren in de installatie van additionele UD-productietechniek in zijn fabrieken in Heerlen en Greenville in de VS en gaat bovendien verbeteringen doorvoeren aan bestaande productielijnen om de capaciteit van Dyneema uit te breiden met ruim twintig procent wereldwijd. Dit moet DSM in staat stellen tegemoet te komen aan de toenemende vraag. De groeiende markt in de VS zal worden bediend door Greenville. Medewerkers van organisaties zoals de Politie van New York (NYPD), het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid, Immigratiedienst en Douane, Politie van Los Angeles en nog vele anderen worden beschermd door Dyneema-materiaal in hun uitrusting. De extra capaciteit voor Dyneema UD en Dyneema vezel komt beschikbaar in de loop van 2018 en de productie zal in het eerste kwartaal van 2019 helemaal op stoom zijn.
DSM Dyneema wil tegelijkertijd zijn footprint verkleinen om tegemoet te kunnen komen aan de belofte van het merk Dyneema: The Greenest Strength. De fabriek in Greenville draait inmiddels op honderd procent hernieuwbare elektriciteit.

 

Focus op ...

Agenda

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

6 november 2018, Messe Stuttgart (D)

Composites Europe 2018

Internationale vakbeurs voor en over kunststofcomposieten

7 november 2018, Xpo Kortrijk (B)

Prototyping Xpo

Beurs voor prototyping in Xpo Kortrijk. Gratis toegankelijk. Inschrijven via de website.

Meer agendapunten »