KunststofenRubber.nl

Fins bedrijf Arctic Biomaterials krijgt Duitse biobased Award

16 mei 2018 om 10:13 uur - KEULEN

De innovatieprijs ‘Bio-based Material of the Year 2018" is toegekend aan het Finse bedrijf Arctic Biomaterials voor zijn afbreekbare glasvezelversterkte PLA.


De tweede winnaar is Cardolite Corporation (VS/België) met zijn blocking agent uit het residu van cashewnotendoppen. De derde award ging naar Aimplas in Spanje voor biodegradeerbare netten voor groene bonen. De ‘special award' werd door de jury toegekend aan het Amerikaanse Warka Water voor een biobased waterverzameltoren voor toepassing in droge gebieden.

 

Conferentie Bio-based Materials  

 

De award focust zich op nieuwe ontwikkelingen in de bio-based economie die in 2018 op de markt komen.  De winnaars zijn op 15 mei verkozen door de deelnemers van de ‘11th International Conference on Bio-based Materials' in Keulen (www.bio-based-conference.com). Deze conferentie is georganiseerd door nova-Institute in Duitsland en is een ontmoetingspunt voor bedrijven uit alle delen van de wereld die actief zijn op het gebied van bio-based chemicaliën en materialen. De tweehonderd deelnemers waren met name afkomstig uit de industrie en kwamen uit 22 verschillende landen.

http://www.bio-based.eu/

 

nova-Institut is een privaat en onafhankelijk instituut dat is opgericht in 1994 en research en consultancy levert op het gebied van de bio-based en CO2-based economie. Het instituut heeft 25 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer twee miljoen euro.

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »