KunststofenRubber.nl

Fins bedrijf Arctic Biomaterials krijgt Duitse biobased Award

16 mei 2018 om 10:13 uur - KEULEN

De innovatieprijs ‘Bio-based Material of the Year 2018" is toegekend aan het Finse bedrijf Arctic Biomaterials voor zijn afbreekbare glasvezelversterkte PLA.


De tweede winnaar is Cardolite Corporation (VS/België) met zijn blocking agent uit het residu van cashewnotendoppen. De derde award ging naar Aimplas in Spanje voor biodegradeerbare netten voor groene bonen. De ‘special award' werd door de jury toegekend aan het Amerikaanse Warka Water voor een biobased waterverzameltoren voor toepassing in droge gebieden.

 

Conferentie Bio-based Materials  

 

De award focust zich op nieuwe ontwikkelingen in de bio-based economie die in 2018 op de markt komen.  De winnaars zijn op 15 mei verkozen door de deelnemers van de ‘11th International Conference on Bio-based Materials' in Keulen (www.bio-based-conference.com). Deze conferentie is georganiseerd door nova-Institute in Duitsland en is een ontmoetingspunt voor bedrijven uit alle delen van de wereld die actief zijn op het gebied van bio-based chemicaliën en materialen. De tweehonderd deelnemers waren met name afkomstig uit de industrie en kwamen uit 22 verschillende landen.

http://www.bio-based.eu/

 

nova-Institut is een privaat en onafhankelijk instituut dat is opgericht in 1994 en research en consultancy levert op het gebied van de bio-based en CO2-based economie. Het instituut heeft 25 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer twee miljoen euro.

 

 

Focus op ...

Agenda

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

6 november 2018, Messe Stuttgart (D)

Composites Europe 2018

Internationale vakbeurs voor en over kunststofcomposieten

7 november 2018, Xpo Kortrijk (B)

Prototyping Xpo

Beurs voor prototyping in Xpo Kortrijk. Gratis toegankelijk. Inschrijven via de website.

Meer agendapunten »