KunststofenRubber.nl

Fins bedrijf Arctic Biomaterials krijgt Duitse biobased Award

16 mei 2018 om 10:13 uur - KEULEN

De innovatieprijs ‘Bio-based Material of the Year 2018" is toegekend aan het Finse bedrijf Arctic Biomaterials voor zijn afbreekbare glasvezelversterkte PLA.


De tweede winnaar is Cardolite Corporation (VS/België) met zijn blocking agent uit het residu van cashewnotendoppen. De derde award ging naar Aimplas in Spanje voor biodegradeerbare netten voor groene bonen. De ‘special award' werd door de jury toegekend aan het Amerikaanse Warka Water voor een biobased waterverzameltoren voor toepassing in droge gebieden.

 

Conferentie Bio-based Materials  

 

De award focust zich op nieuwe ontwikkelingen in de bio-based economie die in 2018 op de markt komen.  De winnaars zijn op 15 mei verkozen door de deelnemers van de ‘11th International Conference on Bio-based Materials' in Keulen (www.bio-based-conference.com). Deze conferentie is georganiseerd door nova-Institute in Duitsland en is een ontmoetingspunt voor bedrijven uit alle delen van de wereld die actief zijn op het gebied van bio-based chemicaliën en materialen. De tweehonderd deelnemers waren met name afkomstig uit de industrie en kwamen uit 22 verschillende landen.

http://www.bio-based.eu/

 

nova-Institut is een privaat en onafhankelijk instituut dat is opgericht in 1994 en research en consultancy levert op het gebied van de bio-based en CO2-based economie. Het instituut heeft 25 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer twee miljoen euro.

 

 

Focus op ...

Agenda

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

26 september 2018, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2018 Veldhoven

Vakbeurs, congres en ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie. Dit jaar de 20ste...

11 oktober 2018, Cascais, Portugal

Plastics Recyclers Annual Meeting 2018

Evenement met PRE werkgroepbijeenkomsten op de eerste dag (voor leden) en een publiek toegankelijke...

Meer agendapunten »