KunststofenRubber.nl

Technologiedag SKZ voor compounding- en extrusiespecialisten

22 mei 2018 om 10:41 uur - WÜRZBURG / AMERSFOORT

Op woensdag 20 juni organiseert het kunststof centrum SKZ uit Würzburg de eerste Compounding en Extrusie Technologiedag.


Op deze dag zijn er lezingen te volgen van machinefabrikanten, praktijkblokken met innovatieve verwerkingsprocessen en ruimte om in een ontspannen sfeer kennis te maken met experts op het gebied van onderzoek en industriële ontwikkeling. Ook Brabender Technologie, in Nederland vertegenwoordigd door SPS Solids Process Solutions in Amersfoort, is een van de fabrikanten die u op deze dag kunt ontmoeten.

 SKZ- technologietag-Compoundieren-Extrudieren.
 

 

Onderzoek en ontwikkeling

 

Al meer dan vijftien jaar heeft de industrie de mogelijkheid om samen met de SKZ onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten uit te voeren in het  volledig uitgeruste compounding- en extrusietechnologiecentrum van vijftienhonderd vierkante meter. Binnen talrijke samenwerkingsverbanden zijn diverse machinesystemen ontwikkeld, is er procedurele knowhow opgebouwd en zijn er door industriële klanten problemen opgelost. Het centrum van SKZ is uitgerust met bijna alle machineconcepten die op de markt beschikbaar zijn voor de verwerking van kunststoffen. SKZ biedt in samenwerking met andere bedrijfseenheden, alle opties voor het verwerken van vragen uit de markt en dus ook voor het verbeteren van producten.

 

Extrusieprocessen en procesontwerp

 

Extrusie is een continu proces voor de productie van kunststofprofielen van verschillende geometrieën. De afdeling SKZ processing technology biedt verschillende extruders en de nodige randapparatuur aan voor de productie van buizen, folies en profielen, die nauw zijn afgestemd op industriële installaties. Met deze apparatuur kunnen bestaande productieprocessen worden geoptimaliseerd, nieuwe processen worden ontwikkeld en monsterhoeveelheden worden geproduceerd.

 

SKZ

 

SKZ is een opleidingscentrum van de DVGW in Würzburg en biedt erkende praktijkgerichte cursussen aan voor de kunststofindustrie.

 

 

Focus op ...

Agenda

5 september 2018, NVC Gouda

ALL4PACK 2018 kick-off

Kick-of bijeenkomst voor de internationale beurs ALL4PACK in Parijs op 26-29 november.

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

25 september 2018, Vleva Conference Room Brussel

EUPC Plastics Packaging Conference

De afdeling verpakkingen van de Europese koepeleorganisatie van kunststofverwerkers organiseert zijn...

Meer agendapunten »