KunststofenRubber.nl

Sabic introduceert nieuw materiaal op Plastic Closures Innovations 2018

24 mei 2018 om 09:00 uur - BERLIJN / SITTARD

Materialenfabrikant Sabic versterkt zijn activiteiten in het wereldwijde marktsegment van doppen en sluitingen. Op de speciale Plastic Closures Innovations Conference in Berlijn (22-24 mei) spreekt Sabic over zijn dit jaar opgestarte bedrijfssegment voor de caps & closures-industrie.


"Met het brede aanbod van PP's en PE's hebben we al een sterke positie in caps & closures", zegt Hans Pierik, de verantwoordelijke voor dit segment bij Sabic. "Maar de markt groeit en verandert continu en wij bewegen ons dus om snel te kunnen reageren op toekomstige ontwikkelingen."  Het doel van Sabic is wereldwijd de toepassingsmogelijkheden te vergroten voor voedsel en dranken en erop lijkende non-foodgebieden zoals wasmiddelen, cosmetica en farmaceutica. "Sabics caps & closures-portfolio bevat alle typen PE en PP tot en met de technische kunststoffen zoals polycarbonaat," aldus Pierik. "Vele van deze polymeren hebben al een lange staat van dienst maar het is belangrijk nooit stil te blijven staan. Dit jaar gaan we meer innovatieve materialen toevoegen waaronder een nieuwe HDPE die het mogelijk maakt doppen voor koolzuurhoudende frisdranken  lichter van gewicht te maken."

Sabic heeft een nieuwe multi-modal grade van HDPE met uitstekende organoleptische eigenschappen voor de belangrijkste toepassingen. Het combineert eigenschappen die het mogelijk maken zeer lichte sluitingen te maken.

 

Duurzaamheidstrends

 

Sabic werkt nu ook aan verschillende trends die met duurzaamheid te maken hebben. Sterker materiaal zal meer lichtgewicht toestaan, reducties van procestemperatuur bespaart energie en verkort de processen en betere organoleptische eigenschappen komen tegemoet aan de behoefte aan doppen die geen effect hebben op de smaak van het verpakte producten, wat vooral bij water belangrijk is. Sabic gaat bovendien voor een deel aardolie vervangen door hernieuwbare grondstoffen voor de productie van PE's en PP's.  Eigenschappen van kunststoffen die deels biobased zijn, zijn identiek aan de eigenschappen van volledig uit aardolie gemaakte PE's en PP's.

 

Chemisch recyclen  


Zoals Sabic heeft aangekondigd op de 2018 World Economic Forum (WEF) in Davos zal het bedrijf de eerste in de industrie zijn die zich heeft gecommitteerd aan het opschalen van de processen van chemische recycling van gemixt plastic afval tot de originele polymeer. Sabic zegt de kennis en de middelen te hebben om te helpen de afvalstromen te verkleinen.

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »