KunststofenRubber.nl

Universiteiten samen op Arlanxeo Keltan EPDM-event

31 mei 2018 om 12:30 uur - MAASTRICHT / GELEEN

De Keltan businessunit van Arlanxeo heeft een tweedaags evenement georganiseerd waar wetenschappers, experts en studenten de toekomstige uitdagingen van het synthetische rubber EPDM hebben besproken.


Deze Keltan Innovation Challenge 2018 werd gehouden in Maastricht en werd bezocht door professoren en studenten van het Duitse Instituut van Rubber Technologie (Hannover) en de universiteiten van Groningen, Maastricht en Twente.

 

Braskem

 

Een tour langs de productiefaciliteit voor EPDM in Geleen hoorde ook bij het programma, evenals een presentatie van Martin Clemesha van het bedrijf Braskem over het I am green-programma waarbinnen het bedrijf polyethylenen maakt op basis van suikerriet in een speciale fabriek met een capaciteit  van tweehonderd duizend ton per jaar. Braskem is een belangrijk petrochemisch bedrijf uit Zuid-Amerika en heeft kunststofproductiebedrijven in Brazilië, Mexico, de Verenigde Staten en Duitsland.

  

Keltan Eco en Keltan ACE 

 

Het evenement werd ook gehouden ter gelegenheid van vijftig jaar Keltan EPDM.  Gedurende de periode van continue innovatie is er nu een toenemende focus op duurzaamheid. Dit heeft geleid tot onder meer Keltan Eco, de eerste commerciële EPDM die is geproduceerd uit bio-based grondstof, en tot Keltan ACE katalysetechiek voor de productie van EPDM met minder energie en lagere emissies.  

  

Competitie 

 

Volgens Gerard van Doremaele, hoofd r&d van Keltan, was het evenement niet alleen georganiseerd om terug te kijken op de belangrijkste ontwikkelingen maar ook om duurzame innovatie te cultiveren ten behoeve van de komende vijftig jaar. Zijn collega Niels van der Aar (hoofd technische service en toepassingsontwikkeling) zegt: "We hebben het event voorzien van een competitie-element om het motivatie en focus te geven en ook een beetje plezier met betrekking tot innovatie en duurzaamheid. Het programma was heel intens maar het heeft goede ideeën opgeleverd, zowel voor de korte als voor de lange termijn."

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »