KunststofenRubber.nl

Universiteiten samen op Arlanxeo Keltan EPDM-event

31 mei 2018 om 12:30 uur - MAASTRICHT / GELEEN

De Keltan businessunit van Arlanxeo heeft een tweedaags evenement georganiseerd waar wetenschappers, experts en studenten de toekomstige uitdagingen van het synthetische rubber EPDM hebben besproken.


Deze Keltan Innovation Challenge 2018 werd gehouden in Maastricht en werd bezocht door professoren en studenten van het Duitse Instituut van Rubber Technologie (Hannover) en de universiteiten van Groningen, Maastricht en Twente.

 

Braskem

 

Een tour langs de productiefaciliteit voor EPDM in Geleen hoorde ook bij het programma, evenals een presentatie van Martin Clemesha van het bedrijf Braskem over het I am green-programma waarbinnen het bedrijf polyethylenen maakt op basis van suikerriet in een speciale fabriek met een capaciteit  van tweehonderd duizend ton per jaar. Braskem is een belangrijk petrochemisch bedrijf uit Zuid-Amerika en heeft kunststofproductiebedrijven in Brazilië, Mexico, de Verenigde Staten en Duitsland.

  

Keltan Eco en Keltan ACE 

 

Het evenement werd ook gehouden ter gelegenheid van vijftig jaar Keltan EPDM.  Gedurende de periode van continue innovatie is er nu een toenemende focus op duurzaamheid. Dit heeft geleid tot onder meer Keltan Eco, de eerste commerciële EPDM die is geproduceerd uit bio-based grondstof, en tot Keltan ACE katalysetechiek voor de productie van EPDM met minder energie en lagere emissies.  

  

Competitie 

 

Volgens Gerard van Doremaele, hoofd r&d van Keltan, was het evenement niet alleen georganiseerd om terug te kijken op de belangrijkste ontwikkelingen maar ook om duurzame innovatie te cultiveren ten behoeve van de komende vijftig jaar. Zijn collega Niels van der Aar (hoofd technische service en toepassingsontwikkeling) zegt: "We hebben het event voorzien van een competitie-element om het motivatie en focus te geven en ook een beetje plezier met betrekking tot innovatie en duurzaamheid. Het programma was heel intens maar het heeft goede ideeën opgeleverd, zowel voor de korte als voor de lange termijn."

 

Focus op ...

Agenda

5 september 2018, NVC Gouda

ALL4PACK 2018 kick-off

Kick-of bijeenkomst voor de internationale beurs ALL4PACK in Parijs op 26-29 november.

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

25 september 2018, Vleva Conference Room Brussel

EUPC Plastics Packaging Conference

De afdeling verpakkingen van de Europese koepeleorganisatie van kunststofverwerkers organiseert zijn...

Meer agendapunten »