KunststofenRubber.nl

Beele introduceert nieuwe pakkingen voor -50 tot +180 graden

31 mei 2018 om 13:56 uur - AALTEN

De nieuwe pakkingen van Beele Engineering hebben een bijzondere profilering en zijn van hoogwaardig rubber. Met geringe aanhaalmomenten van 6-8 Nm wordt een optimale langdurige afdichting verkregen, claimt Beele in Aalten. Ze kunnen worden toegepast in omgevingen met een temperatuurbereik van -50 °C tot +180° C.


Traditioneel moeten pakkingen fors worden aangedraaid om de vereiste afdichting te kunnen bereiken. Maat het stevig aandraaien zorgt voor snellere slijtage die afbreuk doet aan de functie van de afdichting. In geval van brand, bij het vrijkomen van gas of de ontwikkeling van rook, kunnen de gevolgen groot zijn. Om dit te voorkomen, ontwikkelde Beele Engineering een nieuwe pakkingsoort op basis van zijn Nofirno-rubber. Daarmee kunnen de pakkingen worden ingezet in omgevingen met een temperatuurbereik van -50 °C tot +180° C. Er zijn testen uitgevoerd tot maximaal 15 bar druk. Eenmaal aangedraaid zorgen de pakkingen voor een duurzame afdichting en het regelmatig aandraaien van bouten is overbodig. Door het hoge herstellende vermogen van het gebruikte rubber (merknaam Nofirno) zijn de pakkingen opnieuw bruikbaar nadat de flens is losgedraaid en daarna weer wordt aangedraaid.

 

Rond, vierkant en rechthoekig

 

De Nofirno-pakkingen worden standaard geleverd in uiteenlopende varianten en afmetingen. Zo zijn er ronde, vierkante en rechthoekige pakkingen en ook pakkingplaten van een vierkante meter waaruit afwijkende vormen kunnen worden gesneden. De pakkingen zijn vijf of tien millimeter dik.

De pakkingen zijn goedgekeurd voor drinkwatertoepassingen. Door de brandwerende, rook-, gas- en waterdichte kwaliteit van het Nofino-rubber kunnen de pakkingen ook worden toegepast in omgevingen waar brand of water vrij spel (kunnen) hebben. Zo worden er inmiddels Nofirno-pakkingen voor brandkleppen toegepast. Voor buitentoepassingen is het verder van belang dat Nofirno-rubber UV-, ozon- en weersbestendig is.

 

www.beele.com

 

Beele Engineering in het Achterhoekse Aalten is specialist op het gebied van afdichtingsoplossingen voor brandveiligheid, waterdichtheid en gas- en rookdichtheid. Het bedrijf beschikt over eigen r&d-centra, testfaciliteiten, één van de modernste en omvangrijkste productiecentra in Europa en een hoogwaardig logistiek. Een volgende stap in zijn 40-jarige bestaan zet het bedrijf momenteel met de ontwikkeling en bouw van Sealing Valley, hét wereldwijde centrum voor afdichtingstechnologie.

 

 

Focus op ...

Agenda

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

6 november 2018, Messe Stuttgart (D)

Composites Europe 2018

Internationale vakbeurs voor en over kunststofcomposieten

7 november 2018, Xpo Kortrijk (B)

Prototyping Xpo

Beurs voor prototyping in Xpo Kortrijk. Gratis toegankelijk. Inschrijven via de website.

Meer agendapunten »