KunststofenRubber.nl

RecyBEM meldt record ingezamelde banden met 8,7 miljoen stuks

01 juni 2018 om 13:39 uur - LEIDSCHENDAM

RecyBEM heeft in het jaar 2017 het recordaantal van 8,7 miljoen autobanden ingezameld. Zestig procent ervan is gerecycled en ruim een derde deel heeft een nieuw leven als band gekregen. Ongeveer vijf procent is verbrand.


Dit meldt de organisatie in zijn nieuwsbrief. RecyBEM is de uitvoeringsorganisatie van het Besluit beheer autobanden en kwam tot stand op initiatief van de bandenleveranciers. Sinds 1 april 2004 organiseert RecyBEM in Nederland de inzameling en recycling van gebruikte autobanden uit de vervangingsmarkt. 'Voor iedere autoband, nieuw of gebruikt, die voor de eerste keer op de Nederlandse markt wordt gebracht, zamelen wij een gebruikte band in', aldus RecyBEM.
Door het inzamelen voorkomt de organisatie dat banden 'rondslingeren in het milieu', moet er minder primaire grondstof worden onttrokken aan de natuur en wordt 65 miljoen kilo CO2-uitstoot vermeden.

 

RecyBEM meldt dat van de 8,7 miljoen ingezamelde banden ongeveer twee derde deel is gerecycled (5,7 miljoen stuks) tot granulaat en wordt gerecycled in verschillende toepassingen. Een derde deel (3, 0 miljoen stuks) kreeg via loopvlakvernieuwing een nieuw leven als band. Een op de twintig banden wordt verbrand.  

  

 

Focus op ...

Agenda

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

26 september 2018, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2018 Veldhoven

Vakbeurs, congres en ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie. Dit jaar de 20ste...

11 oktober 2018, Cascais, Portugal

Plastics Recyclers Annual Meeting 2018

Evenement met PRE werkgroepbijeenkomsten op de eerste dag (voor leden) en een publiek toegankelijke...

Meer agendapunten »