KunststofenRubber.nl

Plaats voor 200 bedrijven in herverwerking van LDPE

12 juni 2018 om 12:57 uur - DEVENTER / AMSTERDAM

In Europa wordt ongeveer 26 miljoen ton plastic afval ingezameld per jaar. Slechts een kwart wordt gerecycled. De organisatie PRE wijst investeerders en bedrijven op deze markt waarin plek is voor tweehonderd bedrijven in Europa.


Ton Emans is de voorzitter van de koepelorganisatie Plastics Recyclers Europe. Hij opende op de afgelopen Plastics Recycling Show Europe een seminar over de recycling van polyolefinen met een schets van de potentiële omvang van de recyclingmarkt. "In Europa zamelen we jaarlijks 26 miljoen ton plastic afval in. Hiervan wordt maar een kwart gerecycled. Dat moet natuurlijk veel meer worden en 65 procent in 2025 is haalbaar." 

 

PRE heeft een studie laten verrichten naar het herverwerken van plastic verpakkingsafval. Daaruit blijkt dat een doelstelling van 65 procent recycling in 2025 haalbaar is. Mede hierdoor ziet Emans een grote markt voor de verwerking van LDPE. "Er zijn nu in Europa 174 bedrijven die dit doen. Die hebben een capaciteit van 2,3 miljoen ton per jaar. Wij voorzien dat er ruimte is voor tweehonderd bedrijven, die elk  jaarlijks honderdduizend ton verwerken. Ik roep bedrijven en investeerders daarom op om goed naar deze markt te kijken."

 

Lees het artikel dat eerder is gepubliceerd in Kunststof & Rubber.

 Grote markt herverwerking LDPE.
 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »