KunststofenRubber.nl

Plaats voor 200 bedrijven in herverwerking van LDPE

12 juni 2018 om 12:57 uur - DEVENTER / AMSTERDAM

In Europa wordt ongeveer 26 miljoen ton plastic afval ingezameld per jaar. Slechts een kwart wordt gerecycled. De organisatie PRE wijst investeerders en bedrijven op deze markt waarin plek is voor tweehonderd bedrijven in Europa.


Ton Emans is de voorzitter van de koepelorganisatie Plastics Recyclers Europe. Hij opende op de afgelopen Plastics Recycling Show Europe een seminar over de recycling van polyolefinen met een schets van de potentiële omvang van de recyclingmarkt. "In Europa zamelen we jaarlijks 26 miljoen ton plastic afval in. Hiervan wordt maar een kwart gerecycled. Dat moet natuurlijk veel meer worden en 65 procent in 2025 is haalbaar." 

 

PRE heeft een studie laten verrichten naar het herverwerken van plastic verpakkingsafval. Daaruit blijkt dat een doelstelling van 65 procent recycling in 2025 haalbaar is. Mede hierdoor ziet Emans een grote markt voor de verwerking van LDPE. "Er zijn nu in Europa 174 bedrijven die dit doen. Die hebben een capaciteit van 2,3 miljoen ton per jaar. Wij voorzien dat er ruimte is voor tweehonderd bedrijven, die elk  jaarlijks honderdduizend ton verwerken. Ik roep bedrijven en investeerders daarom op om goed naar deze markt te kijken."

 

Lees het artikel dat eerder is gepubliceerd in Kunststof & Rubber.

 Grote markt herverwerking LDPE.
 

 

Focus op ...

Agenda

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

6 november 2018, Messe Stuttgart (D)

Composites Europe 2018

Internationale vakbeurs voor en over kunststofcomposieten

7 november 2018, Xpo Kortrijk (B)

Prototyping Xpo

Beurs voor prototyping in Xpo Kortrijk. Gratis toegankelijk. Inschrijven via de website.

Meer agendapunten »