KunststofenRubber.nl

Plaats voor 200 bedrijven in herverwerking van LDPE

12 juni 2018 om 12:57 uur - DEVENTER / AMSTERDAM

In Europa wordt ongeveer 26 miljoen ton plastic afval ingezameld per jaar. Slechts een kwart wordt gerecycled. De organisatie PRE wijst investeerders en bedrijven op deze markt waarin plek is voor tweehonderd bedrijven in Europa.


Ton Emans is de voorzitter van de koepelorganisatie Plastics Recyclers Europe. Hij opende op de afgelopen Plastics Recycling Show Europe een seminar over de recycling van polyolefinen met een schets van de potentiële omvang van de recyclingmarkt. "In Europa zamelen we jaarlijks 26 miljoen ton plastic afval in. Hiervan wordt maar een kwart gerecycled. Dat moet natuurlijk veel meer worden en 65 procent in 2025 is haalbaar." 

 

PRE heeft een studie laten verrichten naar het herverwerken van plastic verpakkingsafval. Daaruit blijkt dat een doelstelling van 65 procent recycling in 2025 haalbaar is. Mede hierdoor ziet Emans een grote markt voor de verwerking van LDPE. "Er zijn nu in Europa 174 bedrijven die dit doen. Die hebben een capaciteit van 2,3 miljoen ton per jaar. Wij voorzien dat er ruimte is voor tweehonderd bedrijven, die elk  jaarlijks honderdduizend ton verwerken. Ik roep bedrijven en investeerders daarom op om goed naar deze markt te kijken."

 

Lees het artikel dat eerder is gepubliceerd in Kunststof & Rubber.

 Grote markt herverwerking LDPE.
 

 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »