KunststofenRubber.nl

Best Polymer Producers Awards 2018 uitgereikt

12 juni 2018 om 15:44 uur - MILAAN

Als onderdeel van de conferentie 'Circular Future with Plastics' eind mei in Milaan, heeft de Polymers for Europe Alliance de acht winnaars bekendgemaakt van de Best Polymer Producers Awards for Europe 2018.


De uitreiking vond plaats in het bijzijn van Elżbieta Bieńkowska, EU Commissiaris voor de interne markt, industrie, ondernemerschap en  mkb en zij reikte de awards ook uit. Deze derde editie van de Best Polymer Producers Awards is gebaseerd op het het succes van de eerste twee edities en op het opnieuw toegenomen aantal deelnemers.  De awards zijn een belangrijke kans om een constructieve dialoog en een goede communicatie tussen leveranciers en gebruikers van polymeren in Europa opnieuw op gang te krijgen. De Polymers for Europe Alliance feliciteert met name Vynova met het winnen van de overkoepelende award voor polymeerkwaliteit voor alle polymeertypen. Behalve Vynova wonnen de volgende bedrijven:

 

ABS        Elix Polymers

HDPE     Borealis

PVC       Vynova

LLDPE    ExxonMobil

LDPE      Borealis

PET        Lotte Chemical

PP          Repsol

PS          No Winner

 

In de laatste maanden hebben gebruikers van polymeren in Europa deelgenomen aan een online enquête om de prestaties van juni 2017 tot en met mei 2018. De evaluatie hield rekening met de categorieën polymeerkwaliteit, mate van naleving op de regelgeving,  leveringsbetrouwbaarheid, communicatie en innovatie bij acht verschillende materialen. Voor de eerste keer heeft de alliantie een meer gedetailleerde uitslag gepubliceerd, inclusief de scores van alle polymeerleveranciers die zijn beoordeeld door de leden van de alliantie. De complete lijst staat hier.
De opening van de volgende ronde voor 2019 zal worden aangekondigd in september. Het programma voor het stemmen is zeer eenvoudig en gebruikersvriendelijk. Voor degenen die geen account hebben bij Polymers for Europe Alliance kunnen zich gratis registreren voor toegang tot de tool.

 

Polymers for Europe Alliance

 

De alliantie is een initiatief van European Plastics Converters association (EuPC) dat is genomen op de vergadering in 2015. Het is een online, vertrouwelijk informatieplatform  dat open staat voor partijen die geïnteresseerd zijn in een competitieve verwerking van polymeren. Het doel is feitelijke informatie publiek te maken over de status van de polymeerbevoorradingsituatie in Europa en om een constructieve dialoog met de toeleveranciers opnieuw tot stand te brengen.

 

Meer informatie 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »