KunststofenRubber.nl

Innovatiepilots gezocht: kunststof verpakkingsafval als grondstof

18 juni 2018 om 16:37 uur - DEN HAAG

Wie heeft de beste ideeën om de toepassing van gerecycled kunststof in producten te vergroten? Er is nu een bijdrage van 75 duizend euro te verdienen.


Het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof daagt marktpartijen uit om met innovatieve voorstellen te komen en deze in een pilot verder vorm te geven. De beste ideeën ontvangen inhoudelijke begeleiding én een financiële bijdrage tot 75 duizend euro (inclusief btw) om hun idee uit te voeren en waar mogelijk op te schalen. Het programma wordt uitgevoerd door het samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat (RWS) en Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

 

Huishoudens

 

Kunststof is een veelzijdig product maar heeft ook grote nadelen. Het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof stimuleert het gebruik van gerecycled kunststof verpakkingsafval van huishoudens. Door vraag en aanbod van gerecyclede kunststoffen beter op elkaar aan te sluiten, wordt het gebruik van primaire grondstoffen teruggedrongen. Zo komen we dichter bij een circulaire economie.

 

Realiseer uw eigen pilot

Maakt u kunststoffen of producten of verpakkingen van kunststof en wilt u de alternatieven voor primaire grondstoffen verkennen? Of bent u gemotiveerd om als inkopende of leverende organisatie meer circulariteit in de kunststofketen aan te jagen? Heeft u het idee voor een techniek om gerecycled kunststof in producten of verpakkingen te verwerken of een productontwerp of innovatieve manier van samenwerken die nieuwe toepassingen van gerecycled kunststof mogelijk maakt? Ga dan nu met KIDV en RWS de uitdaging aan en meld uw pilotvoorstel aan.

Meld u aan


Organisaties kunnen vanaf 18 juni tot 10 oktober 2018 hun pilotvoorstel indienen via http://www.kunststofhergebruiken.nl/.  Op deze website vindt u ook de spelregels en voorwaarden.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »