KunststofenRubber.nl

Innovatiepilots gezocht: kunststof verpakkingsafval als grondstof

18 juni 2018 om 16:37 uur - DEN HAAG

Wie heeft de beste ideeën om de toepassing van gerecycled kunststof in producten te vergroten? Er is nu een bijdrage van 75 duizend euro te verdienen.


Het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof daagt marktpartijen uit om met innovatieve voorstellen te komen en deze in een pilot verder vorm te geven. De beste ideeën ontvangen inhoudelijke begeleiding én een financiële bijdrage tot 75 duizend euro (inclusief btw) om hun idee uit te voeren en waar mogelijk op te schalen. Het programma wordt uitgevoerd door het samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat (RWS) en Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

 

Huishoudens

 

Kunststof is een veelzijdig product maar heeft ook grote nadelen. Het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof stimuleert het gebruik van gerecycled kunststof verpakkingsafval van huishoudens. Door vraag en aanbod van gerecyclede kunststoffen beter op elkaar aan te sluiten, wordt het gebruik van primaire grondstoffen teruggedrongen. Zo komen we dichter bij een circulaire economie.

 

Realiseer uw eigen pilot

Maakt u kunststoffen of producten of verpakkingen van kunststof en wilt u de alternatieven voor primaire grondstoffen verkennen? Of bent u gemotiveerd om als inkopende of leverende organisatie meer circulariteit in de kunststofketen aan te jagen? Heeft u het idee voor een techniek om gerecycled kunststof in producten of verpakkingen te verwerken of een productontwerp of innovatieve manier van samenwerken die nieuwe toepassingen van gerecycled kunststof mogelijk maakt? Ga dan nu met KIDV en RWS de uitdaging aan en meld uw pilotvoorstel aan.

Meld u aan


Organisaties kunnen vanaf 18 juni tot 10 oktober 2018 hun pilotvoorstel indienen via http://www.kunststofhergebruiken.nl/.  Op deze website vindt u ook de spelregels en voorwaarden.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

26 september 2018, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2018 Veldhoven

Vakbeurs, congres en ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie. Dit jaar de 20ste...

11 oktober 2018, Cascais, Portugal

Plastics Recyclers Annual Meeting 2018

Evenement met PRE werkgroepbijeenkomsten op de eerste dag (voor leden) en een publiek toegankelijke...

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

Meer agendapunten »