KunststofenRubber.nl

PRE maakt standaardbeschrijving karakteristieken recyclaat PE-LD

19 juni 2018 om 10:10 uur - BRUSSEL

Plastic Recyclers Europe (PRE) heeft met het polymerenlaboratorium van VKC-Centexbel gewerkt aan de uitwerking van de karakterisering van pellets van gerecycled PE-LD. De beschrijving levert een kader op voor de beoordeling van de kwaliteit ervan.


Het doel is de vraag naar recyclaat te vergroten door standaardisatiemethoden te leveren om de kwaliteit, die is gebaseerd op EU-normen, te kunnen beoordelen. De testen zijn uitgevoerd door het polymerenlaboratorium van VKC-Centexbel, een expert op het gebied van r&d voor kunststoffen. Het gaat om een uitwerking van de best beschikbare technieken om de kwaliteit van recyclaat van low density polyetheen te kunnen vaststellen. De technieken zijn in het document opgenomen. Ton Emans, voorzitter van PRE en van de werkgroep PE-LD, hierover:  "Het vaststellen van een wetenschappelijk verantwoorde benchmark voor de kwaliteit van de recyclaatpellets van PE-LD is de eerste stap op weg naar kunststofcirculariteit zoals de Plastic Strategy die bevat. Duidelijke en transparante standaarden geven meer vertrouwen in de waarde van het recyclaat en zal dus de vraag vergroten. Dit initiatief  verbetert de transparantie en de geloofwaardigheid van gerecycled plastic."

 

Het doel van PRE is de voortgang van kunststofrecycling aan te jagen door meer standaardisatie te ontwikkelen en ook kwaliteitsbeoordelingen van de kwaliteit van andere typen plastic en van pellets voor speciale toepassingen.  Verhoging van de kwaliteit van recyclaat en het aanjagen van de vraag ernaar zijn nodig om kunststoffen circulair te maken.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »