KunststofenRubber.nl

PRE maakt standaardbeschrijving karakteristieken recyclaat PE-LD

19 juni 2018 om 10:10 uur - BRUSSEL

Plastic Recyclers Europe (PRE) heeft met het polymerenlaboratorium van VKC-Centexbel gewerkt aan de uitwerking van de karakterisering van pellets van gerecycled PE-LD. De beschrijving levert een kader op voor de beoordeling van de kwaliteit ervan.


Het doel is de vraag naar recyclaat te vergroten door standaardisatiemethoden te leveren om de kwaliteit, die is gebaseerd op EU-normen, te kunnen beoordelen. De testen zijn uitgevoerd door het polymerenlaboratorium van VKC-Centexbel, een expert op het gebied van r&d voor kunststoffen. Het gaat om een uitwerking van de best beschikbare technieken om de kwaliteit van recyclaat van low density polyetheen te kunnen vaststellen. De technieken zijn in het document opgenomen. Ton Emans, voorzitter van PRE en van de werkgroep PE-LD, hierover:  "Het vaststellen van een wetenschappelijk verantwoorde benchmark voor de kwaliteit van de recyclaatpellets van PE-LD is de eerste stap op weg naar kunststofcirculariteit zoals de Plastic Strategy die bevat. Duidelijke en transparante standaarden geven meer vertrouwen in de waarde van het recyclaat en zal dus de vraag vergroten. Dit initiatief  verbetert de transparantie en de geloofwaardigheid van gerecycled plastic."

 

Het doel van PRE is de voortgang van kunststofrecycling aan te jagen door meer standaardisatie te ontwikkelen en ook kwaliteitsbeoordelingen van de kwaliteit van andere typen plastic en van pellets voor speciale toepassingen.  Verhoging van de kwaliteit van recyclaat en het aanjagen van de vraag ernaar zijn nodig om kunststoffen circulair te maken.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »