KunststofenRubber.nl

Airborne Oil & Gas benoemt Oliver Kassam als nieuwe ceo

21 juni 2018 om 11:04 uur - IJMUIDEN

De raad van commissarissen van Airborne Oil & Gas (AOG) heeft de benoeming van Oliver Kassam als de nieuwe ceo aangekondigd. Kassam was directeur van SBM Offshore NV en verantwoordelijk voor de activiteiten van het bedrijf in Brazilië. Hij heeft twintig jaar ervaring in de offshore-services in verschillende senior-managementfuncties.


Voorzitter Tim van Delden van de raad van commissarissen: "Oliver Kassam deelt onze visie dat pijpleiding van thermoplastisch composiet (TCP) een belangrijk onderdeel zal worden van onderwater-pijplijninfrastructuur." Kassam begon zijn carrière in de olie- en gasindustrie bij KBR in 1996. Sindsdien heeft hij wereldwijd gewerkt  met veel ervaring in de Noordzee, Brazilië, Golf van Mexico, Midden-Oosten, West-Afrika en Azië.  Hij heeft acht jaar gewerkt bij Subsea7 voordat hij in 2012 ging werken bij SBM Offshore NV in het nieuwe management om de business te herstructureren.

 

Dominante technologie

 

Kassam zal op 1 juli 2018 starten bij Airborn in IJmuiden. "In zijn korte geschiedenis heeft Airborne Oil & Gas de aandacht van de industrie getrokken door de dominante TPC-technologie te ontwikkelen als een lichter en roestvast alternatief voor metaal.  Ik ben onder de indruk  van hoe AOG zijn trackrecord heeft opgebouwd in de oliesector, samenwerkend met diverse belangrijke olie- en gasbedrijven op de hele wereld." Dit komt mede door de steun van de indrukwekkende groep aandeelhouders die allen dezelfde visie hebben, denkt Kassam.  

 

Radicale kostenreductie

 

Airborne Oil & Gasis opgericht in 2007 en noemt zichzelf 's werelds eerste en leidende fabrikant van pijpleidingen gemaakt van thermoplastisch composiet voor de olie- en gasindustrie.TCP biedt een radicale  reductie in de kosten  en veel verbeteringen in onderwaterpijpleidingen want het materiaal is sterk, roestvast,  opwindbaar op spoelen en licht. Het materiaal kan bovendien worden geleverd in bijzonder grote lengtes wat resulteert  in een belangrijke reducties van transportkosten, installatiekosten en total cost of ownership.  


Belangrijke aandeelhouders van Airborne zijn HPE, Shell Ventures, Chevron Technology Ventures, Evonik, Saudi Aramco Energy Ventures, Subsea 7 and Sumitomo Corporation.

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »