KunststofenRubber.nl

Van Werven start bouw nieuwe recyclingfabriek in Polen

10 juli 2018 om 12:54 uur

Van Werven Plastic Recycling heeft de eerste steen gelegd voor een geheel nieuwe plastic recyclingfabriek in Polen. De nieuwe vestiging krijgt een capaciteit van 30.000 ton en zal waarschijnlijk in april 2019 klaar zijn voor gebruik.


De nieuwe fabriek betreft een samenwerking tussen Van Werven Plastic Recycling en Plastic Worx uit Polen. Sinds 2006 maakt Van Werven al gebruik van de diensten van Plastic Worx, in zowel Nederland als België en Engeland. "Een betrouwbare partner is een belangrijke voorwaarde om de juiste stappen te kunnen zetten in Polen", aldus Ton van der Giessen, Managing Director bij Van Werven. De input van de fabriek richt zich bij aanvang op de Duitse markt. Zodra de circulaire economie in Polen op gang komt, zal steeds meer volume vanuit Polen worden ingezet voor het recycling proces. De gerecyclede grondstoffen worden vervolgens afgezet in de EU bij ondermeer de producenten van automotive-, meubel- en bouwproducten. Met dit initiatief wordt straks 75.000 ton aan CO2-emissie voorkomen die anders vrijkomt bij de productie van primaire grondstoffen.

 

 

Russische Luchtmachtbasis

Het gehele complex is drie hectare groot en ligt direct aan de afrit van de A4, een belangrijke autosnelweg naar en van Duitsland, in het zuiden van Polen. De locatie is in het verleden tientallen jaren lang onderdeel geweest van een Russische luchtmachtbasis. Ton van der Giessen: "Een deel van de start- en landingsbaan is nu ons buitenterrein. De reeds aanwezige betonnen verharding kunnen wij weer goed (her)gebruiken." 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »