KunststofenRubber.nl

Van Werven start bouw nieuwe recyclingfabriek in Polen

10 juli 2018 om 12:54 uur

Van Werven Plastic Recycling heeft de eerste steen gelegd voor een geheel nieuwe plastic recyclingfabriek in Polen. De nieuwe vestiging krijgt een capaciteit van 30.000 ton en zal waarschijnlijk in april 2019 klaar zijn voor gebruik.


De nieuwe fabriek betreft een samenwerking tussen Van Werven Plastic Recycling en Plastic Worx uit Polen. Sinds 2006 maakt Van Werven al gebruik van de diensten van Plastic Worx, in zowel Nederland als België en Engeland. "Een betrouwbare partner is een belangrijke voorwaarde om de juiste stappen te kunnen zetten in Polen", aldus Ton van der Giessen, Managing Director bij Van Werven. De input van de fabriek richt zich bij aanvang op de Duitse markt. Zodra de circulaire economie in Polen op gang komt, zal steeds meer volume vanuit Polen worden ingezet voor het recycling proces. De gerecyclede grondstoffen worden vervolgens afgezet in de EU bij ondermeer de producenten van automotive-, meubel- en bouwproducten. Met dit initiatief wordt straks 75.000 ton aan CO2-emissie voorkomen die anders vrijkomt bij de productie van primaire grondstoffen.

 

 

Russische Luchtmachtbasis

Het gehele complex is drie hectare groot en ligt direct aan de afrit van de A4, een belangrijke autosnelweg naar en van Duitsland, in het zuiden van Polen. De locatie is in het verleden tientallen jaren lang onderdeel geweest van een Russische luchtmachtbasis. Ton van der Giessen: "Een deel van de start- en landingsbaan is nu ons buitenterrein. De reeds aanwezige betonnen verharding kunnen wij weer goed (her)gebruiken." 

 

 

Focus op ...

Agenda

26 september 2018, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2018 Veldhoven

Vakbeurs, congres en ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie. Dit jaar de 20ste...

11 oktober 2018, Cascais, Portugal

Plastics Recyclers Annual Meeting 2018

Evenement met PRE werkgroepbijeenkomsten op de eerste dag (voor leden) en een publiek toegankelijke...

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

Meer agendapunten »