KunststofenRubber.nl

Promolding heeft nieuwe cleanroom van ISO-klasse 7

13 juli 2018 om 13:59 uur - DEN HAAG

Promolding in Den Haag beschikt over een ISO-klasse 7 cleanroom. Deze nieuwe cleanroom bestaat uit een schone stofvrije ruimte van 350 vierkante meter. In de cleanroom worden voornamelijk medische instrumenten geproduceerd en geassembleerd. Hiermee versterkt Promolding verder zijn aansluiting met de medische sector.


Producten voor de medische industrie vereisen een zuivere werkomgeving. In de cleanroom van klasse 7 kan Promolding een schoon spuitgiet- en assemblageproces garanderen onder ISO 14644 genormeerde omstandigheden. De cleanroom van leverancier Connect 2 Cleanrooms BV is voorzien van kleedsluizen, diverse assemblagemachines, een laserlasmachine en een volledig autonoom handling systeem. Aan de ruimte zijn twee spuitgietmachines aangesloten: een vol-elektrische spuitgietmachine (80 ton) en een 2K 300 tons spuitgietmachine. Directeur Menco Verduin van Promolding: "De voorwaarden waaronder je medische instrumenten mag ontwikkelen, zijn zeer streng. De keuringen dus ook, met name de keuring voor invasief gebruik. Het eindproduct moet uitvoerig op vervuiling worden getest. In de nieuwe cleanroom is de kans tot vervuiling tot een minimum beperkt en optimaal gestabiliseerd."

 

Promolding

 

Promolding ontwikkelt en spuitgiet technisch hoogwaardige kunststof producten. Van productontwerp, engineering tot en met het spuitgieten en het assembleren.  Het ontwikkelteam bestaat uit industrieel ontwerpers, polymeerchemici, medisch-technologen, productietechnologen en spuitgietspecialisten.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

16 april 2019, Brightlands Chemelot Campus, Sittard-Geleen

3D Printing Materials Conference

Aan bod komen: polymeren (nieuwe materialen), de toepassingen van polymeren in 3D-Printing (van standaard...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »