KunststofenRubber.nl

Promolding heeft nieuwe cleanroom van ISO-klasse 7

13 juli 2018 om 13:59 uur - DEN HAAG

De cleanroom van Promolding

Promolding heeft een nieuwe Cleanroom ISO-klasse 7 gekoppeld aan twee spuitgietmachines

Promolding in Den Haag beschikt over een ISO-klasse 7 cleanroom. Deze nieuwe cleanroom bestaat uit een schone stofvrije ruimte van 350 vierkante meter. In de cleanroom worden voornamelijk medische instrumenten geproduceerd en geassembleerd. Hiermee versterkt Promolding verder zijn aansluiting met de medische sector.


Producten voor de medische industrie vereisen een zuivere werkomgeving. In de cleanroom van klasse 7 kan Promolding een schoon spuitgiet- en assemblageproces garanderen onder ISO 14644 genormeerde omstandigheden. De cleanroom van leverancier Connect 2 Cleanrooms BV is voorzien van kleedsluizen, diverse assemblagemachines, een laserlasmachine en een volledig autonoom handling systeem. Aan de ruimte zijn twee spuitgietmachines aangesloten: een vol-elektrische spuitgietmachine (80 ton) en een 2K 300 tons spuitgietmachine. Directeur Menco Verduin van Promolding: "De voorwaarden waaronder je medische instrumenten mag ontwikkelen, zijn zeer streng. De keuringen dus ook, met name de keuring voor invasief gebruik. Het eindproduct moet uitvoerig op vervuiling worden getest. In de nieuwe cleanroom is de kans tot vervuiling tot een minimum beperkt en optimaal gestabiliseerd."

 

Promolding

 

Promolding ontwikkelt en spuitgiet technisch hoogwaardige kunststof producten. Van productontwerp, engineering tot en met het spuitgieten en het assembleren.  Het ontwikkelteam bestaat uit industrieel ontwerpers, polymeerchemici, medisch-technologen, productietechnologen en spuitgietspecialisten.

 

 

Focus op ...

Agenda

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

6 november 2018, Messe Stuttgart (D)

Composites Europe 2018

Internationale vakbeurs voor en over kunststofcomposieten

19 november 2018, Three-sixty Veghel

Seminar Future Proof Plastics

Seminar met vertegenwoordigers van overheid, bedrijfsleven en ngo's inclusief bezoek aan 'de...

Meer agendapunten »