KunststofenRubber.nl

Promolding heeft nieuwe cleanroom van ISO-klasse 7

13 juli 2018 om 13:59 uur - DEN HAAG

Promolding in Den Haag beschikt over een ISO-klasse 7 cleanroom. Deze nieuwe cleanroom bestaat uit een schone stofvrije ruimte van 350 vierkante meter. In de cleanroom worden voornamelijk medische instrumenten geproduceerd en geassembleerd. Hiermee versterkt Promolding verder zijn aansluiting met de medische sector.


Producten voor de medische industrie vereisen een zuivere werkomgeving. In de cleanroom van klasse 7 kan Promolding een schoon spuitgiet- en assemblageproces garanderen onder ISO 14644 genormeerde omstandigheden. De cleanroom van leverancier Connect 2 Cleanrooms BV is voorzien van kleedsluizen, diverse assemblagemachines, een laserlasmachine en een volledig autonoom handling systeem. Aan de ruimte zijn twee spuitgietmachines aangesloten: een vol-elektrische spuitgietmachine (80 ton) en een 2K 300 tons spuitgietmachine. Directeur Menco Verduin van Promolding: "De voorwaarden waaronder je medische instrumenten mag ontwikkelen, zijn zeer streng. De keuringen dus ook, met name de keuring voor invasief gebruik. Het eindproduct moet uitvoerig op vervuiling worden getest. In de nieuwe cleanroom is de kans tot vervuiling tot een minimum beperkt en optimaal gestabiliseerd."

 

Promolding

 

Promolding ontwikkelt en spuitgiet technisch hoogwaardige kunststof producten. Van productontwerp, engineering tot en met het spuitgieten en het assembleren.  Het ontwikkelteam bestaat uit industrieel ontwerpers, polymeerchemici, medisch-technologen, productietechnologen en spuitgietspecialisten.

 

 

Focus op ...

Agenda

5 september 2018, NVC Gouda

ALL4PACK 2018 kick-off

Kick-of bijeenkomst voor de internationale beurs ALL4PACK in Parijs op 26-29 november.

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

25 september 2018, Vleva Conference Room Brussel

EUPC Plastics Packaging Conference

De afdeling verpakkingen van de Europese koepeleorganisatie van kunststofverwerkers organiseert zijn...

Meer agendapunten »