KunststofenRubber.nl

Coolrec recyclet dertig ton Tefal-pannen

16 juli 2018 om 14:26 uur

Coolrec is ook dit jaar de recyclingpartner in de Tefal Wisselweken bij Blokker en Marskramer geweest. Vier weken lang hebben klanten bij de beide winkelketens, tegen inlevering van afgedankte pannen, dertig procent korting gekregen op de aankoop van nieuwe Tefal pannen. De WEEElabex-gecertificeerde recycler gaat ruim 31 duizend kilogram pannen verwerken tot grondstoffen voor nieuwe producten.


Tefal maakt deel uit van Groupe SEB en is vertegenwoordigd in 120 landen. De producent staat met de verkoop van anti-aanbakpannen wereldwijd op nummer één. Tefal-marketingdirecteur Jaap van der Vijver: "De samenwerking met Coolrec zorgt voor een goede verwerking van oude pannen waarmee dit soort acties direct bijdragen aan het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen."  Coolrec  is gespecialiseerd in de verwerking van afgedankte (elektrische en elektronische) producten naar hoogwaardige secundaire grondstoffen en zamelt de oude pannen in bij de Blokker- en Marskramer-filialen.  Na verwerking worden de kunststoffen, het aluminium en de metalen van elkaar gescheiden.

 

Negentig procent  

 

"Door gebruik te maken van innovatieve technieken is Coolrec in staat de secundaire grondstoffen terug te winnen zodat deze weer als grondstof hergebruikt worden in de vervaardiging van nieuwe producten. Met de samenwerking krijgen zelfs de grondstoffen uit de pannen een tweede leven in de vervaardiging van nieuwe producten. En dat terwijl we ons normaliter niet direct richten op de recycling van pannen", aldus directeur Arjen Wittekoek van Coolrec. "Meer dan negentig procent van de herwonnen grondstoffen krijgt een nuttige toepassing in nieuwe producten. Bovendien wordt er met het recyclen van de pannen ook CO2-uitstoot vermeden vergeleken met de inzet van primaire grondstoffen."

 

Strijkijzers

 

Naast de Wisselweken met pannen werkten Tefal en Coolrec eerder dit jaar ook samen in een soortgelijke promotie waarbij klanten van Blokker de mogelijkheid kregen strijkproducten in te leveren in ruil voor twintig procent korting op nieuwe strijkijzers, stoomgeneratoren of kledingstomers. Met de actie is in totaal 8,6 ton aan afgedankte strijkijzers ingezameld.

 

Focus op ...

Agenda

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

6 november 2018, Messe Stuttgart (D)

Composites Europe 2018

Internationale vakbeurs voor en over kunststofcomposieten

19 november 2018, Three-sixty Veghel

Seminar Future Proof Plastics

Seminar met vertegenwoordigers van overheid, bedrijfsleven en ngo's inclusief bezoek aan 'de...

Meer agendapunten »