KunststofenRubber.nl

Engel bouwt matrijzenadvies wereldwijd verder uit

16 juli 2018 om 15:47 uur - SCHWERTBERG

Sinds tien jaar houdt machinefabrikant Engel zich op het Oostenrijkse hoofdkantoor ook bezig met voorbereiding van spuitgietgereedschappen. Om deze tak van het bedrijf verder te versterken, zet Engel nu ook decentraal experts aan het werk die de taal van de klant spreken. Om te beginnen in China.


Wereldwijd neemt de vraag naar geïntegreerde systeemoplossingen uit één hand verder toe, stelt Engel. Naast de automatisering en de overige periferie behoort ook de matrijs steeds vaker tot dit geheel.

De start wordt nu in China gemaakt met de aanstelling van Davy Kong en Ian Wang. Zij zijn ‘mould managers' die de Engel-klanten in China bij matrijsprojecten moeten adviseren en in samenwerking met een matrijsbouwer de passende oplossing voor de verwerker moeten ontwikkelen. "De ontwikkeling van spuitgietmatrijzen vraagt veel afstemming en een zeer nauwe samenwerking  tussen ons en de kunststofverwerker. Daarom is het zo belangrijk in de nabijheid van onze klanten matrijsspecifieke kennis op te bouwen en een aanspreekpunt te hebben die de plaatselijke taal machtig is", aldus Christoph Steger van de Engel Gruppe.  De beide mould managers Kong en Wang zijn geschoold bij het hoofdkantoor van Engel in Oostenrijk. "Als wij alle componenten van de productiecel  vanaf het begin af aan exact op elkaar afstemmen, zullen we meer productiviteit, stabielere processen en een hogere kwaliteit krijgen", aldus Udo Stahlschmidt, de leider van matrijsvoorbereiding bij Engel. Zijn afdeling bundelt de kennis en opgedane ervaringen uit  wereldwijd uitgevoerde projecten.
Engel zal de afdeling in China dit jaar verder versterken. Bovendien worden in het komende jaar mould managers aangesteld in de productiefaciliteit van Engel in York in de VS. 

 

Focus op ...

Agenda

5 september 2018, NVC Gouda

ALL4PACK 2018 kick-off

Kick-of bijeenkomst voor de internationale beurs ALL4PACK in Parijs op 26-29 november.

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

25 september 2018, Vleva Conference Room Brussel

EUPC Plastics Packaging Conference

De afdeling verpakkingen van de Europese koepeleorganisatie van kunststofverwerkers organiseert zijn...

Meer agendapunten »