KunststofenRubber.nl

Micronit, Axxion en Helvoet richten Flow Alliance op

17 juli 2018 om 17:00 uur - EINDHOVEN

De Nederlandse bedrijven Micronit, Axxicon en Helvoet hebben ‘Flow Alliance, house of microfluidics' opgericht. De drie bedrijven werken al twee jaar samen op het gebied van microfluïdische producten uit kunststof. De oprichting zal een boost geven aan de wereldwijde beschikbaarheid van kunststof microfluïdische producten, zo stellen de ondernemingen.


Met de oprichting van Flow Alliance onderstrepen de drie bedrijven hun commitment om samen hun competenties op het gebied van de ontwikkeling en productie van microfluïdische producten uit kunststof aan de groeiende markt aan te bieden.

 

Groeiende marktvraag

 

De groei wordt vooral bepaald door de ontwikkeling en introductie van nieuwe snelle diagnostische systemen voor de medische markt. Tegelijkertijd is er behoefte aan nieuwe tests voor controle van waterkwaliteit, voor milieutests en voor snelle en betrouwbare controles in de productieketen van voedingsmiddelen. Hiervoor zijn testcassettes nodig. Voor de productie van grote series testcassettes is kunststof de beste materiaalkeuze, vanwege de schaalbaarheid en kostenvoordelen bij grote aantallen.

 

Flow Alliance

 

Micronit, opgericht in 1999, is een vooraanstaand bedrijf in innovatieve lab-on-a-chip en MEMS-producten, gebruikmakend van micro- en nanotechnologie in glas, silicium, kunststof of hybride combinaties.

Axxicon heeft 25 jaar ervaring in de ontwikkeling en aanmaak van matrijzen en spuitgietprocessen voor de realisatie van micro- en nanostructuren gecombineerd met optische specificaties. 

Helvoet, opgericht in 1939, is wereldwijd bekend om de kennis van het in hoog volume produceren van precisieonderdelen uit kunststof en rubber in een schone omgeving en met de hoogste medische kwaliteit.

Door samen te werken bieden de drie bedrijven een combinatie van knowhow en ondersteuning voor de volledige microfluïdische waardeketen.  Men beschikt over een designcentrum, over diverse methoden voor de aanmaak van prototypes en over de productie van valideringsproducten op basis van schaalbare technologieën en processen voor serieproductie. De drie bedrijven hebben samen ruim achthonderd medewerkers, verdeeld over diverse locaties. De bedrijven zijn onafhankelijk maar bieden hun microfluïdische klanten één centraal contactpunt aan.

 

flowalliance.com

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »