KunststofenRubber.nl

United Caps start nieuwe fabriek in midden Engeland

20 juli 2018 om 10:01 uur - WILTZ

Het Luxemburgse United Caps, de internationale opererende fabrikant van doppen en sluitingen, gaat een nieuwe productielocatie openen in Dinnington (Rotherham) als onderdeel van de Close to You-strategie van het bedrijf.


Men start met een productielocatie van vijfduizend vierkante meter met de optie tot uitbreiding tot twintig duizend vierkante meter als de groei van de business dit nodig maakt. Men verwacht eind 2019 te kunnen draaien. In eerste instantie richt de productie zich op sluitingen voor frisdranken en melkproducten. Het project vraagt een investering van twintig miljoen euro, dat is inclusief de kosten van de eerste fase van de machines. United Caps denkt dat de omzet van de groep met vijftien procent zal gaan stijgen door de eerste fase van de nieuwe locatie. Het bedrijf in Dinnington zal werk bieden aan twintig mensen. "De uitbreiding naar het VK is het gevolg van de toenemende vraag daar naar onze producten", zegt ceo Benoit Henckes. "Wij kozen voor het gebied Rotherham vanwege de centrale ligging aan de snelweg M1, de beschikbaarheid van bekwaam personeel en de redelijke grondprijzen in het gebied. Het is onze eerste fabriek in het Verenigd Koninkrijk."

 

Productiestrategie

 

United Caps heeft een aantal marktstudies laten verrichten en die hebben geleid tot de selectie van de locatie Dinnington in het midden van Engeland, in de buurt van Sheffield. Henckes: "Uit die onderzoeken kwam naar voren dat de vraag naar sluitingen voor frisdrank en melkproducten het hoogste is. Meer specifiek zullen we ons focussen op de productie van kunststof sluitingen voor PET-flessen met frisdranken met en zonder koolzuurgas, voor fruitsap en voor melkproducten. Natuurlijk zullen onze klanten in het Verenigd Koninkrijk volledige toegang hebben tot ons portfolio van doppen en sluitingen en tot de expertise in onze Messia r&d-faciliteit." United Caps startte al eerder een fabriek in Greystones in Ierland en de directeur daarvan, Paul Gorry,  gaat ook de Dinnington-fabriek leiden.

 

Familiebedrijf 

 

Het familiebedrijf United Caps is een wereldwijd opererende ontwerper en producent van plastic caps en closures. Het  hoofdkantoor is gelegen in Wiltz in Luxemburg en het bedrijf heeft productielocaties in België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Luxemburg en Spanje. Er werken ruim vijfhonderd mensen bij United Caps die in boekjaar 2017 een omzet hebben gerealiseerd van 137 miljoen euro.

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »