KunststofenRubber.nl

Samenwerking LyondellBasell met KIT voor chemische recycling

27 juli 2018 om 10:22 uur - ROTTERDAM

LyondellBasell gaat samen met het Duitse instituut KIT ten behoeve van de verdere ontwikkeling van de chemische recycling van met name polyolefinen.


LyondellBasell, een van de belangrijke kunststoffabrikanten, heeft aangekondigd een samenwerking te zijn aangegaan met het Karlsruhe Institute of Technology (KIT). Het doel is de technologie voor chemische recycling van kunststoffen verder te ontwikkelen. De focus van de samenwerking is het ontwikkelen van katalyse- en procestechnologie om post-consumer kunststof afval te kunnen ontleden en met name verpakkingen te kunnen terugbrengen naar de monomeer om het materiaal opnieuw te kunnen gebruiken in polymerisatieprocessen. "Eerder dit jaar hebben we een aandeel van vijftig procent genomen in Quality Circular Polymers (QCP) voor de ontwikkeling van hoge kwaliteit gerecyclede polyolefinen uit de mechanische recycling van gesorteerde post-consumer afvalstromen", zegt  Bob Patel, ceo van LyondellBasell. "Deze nieuwe samenwerking met KIT is een belangrijke stap in de richting van chemische recycling en zal onze bijdrage aan de totstandkoming van de circulaire economie vergroten."

 

Complementair aan mechanische recycling

 

Chemische recycling is complementair aan mechanische recycling en is in staat meerlaags en hybride plastics te behandelen die via mechanische recycling heel moeilijk uiteen te halen zijn.  "Wij vullen onze competenties op het gebied van katalyse en procestechnologie aan met deze samenwerking om een nieuw en compleet moleculair recyclingproces voor plastic afval tot stand te brengen", zegt Massimo Covezzi, directeur R&D bij LyondellBasell. "Het doel is een efficiënt en schoon depolymerisatieproces te ontwikkelen via innovaties op het gebied van katalyse om het afval terug te brengen naar de chemische bouwstenen. Het Duitse instituut KIT brengt innovatieve technologie in voor de ontwikkeling van thermische conversie van complexe organische grondstof.  "Door de introductie van LyondellBasell's geavanceerde  katalyse zullen onze processen voor de efficiëntie van de polymerisatie van afval van polyolefinen sterk verbeteren", verwacht Hans Leibold  van de afdeling technical chemistry van het Duitse KIT.   

 

www.LyondellBasell.com.

 www.kit.edu

 

 

Focus op ...

Agenda

5 september 2018, NVC Gouda

ALL4PACK 2018 kick-off

Kick-of bijeenkomst voor de internationale beurs ALL4PACK in Parijs op 26-29 november.

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

25 september 2018, Vleva Conference Room Brussel

EUPC Plastics Packaging Conference

De afdeling verpakkingen van de Europese koepeleorganisatie van kunststofverwerkers organiseert zijn...

Meer agendapunten »