KunststofenRubber.nl

Hittebestendige PLA's en bioplastics voor spuitgiet, thermovormen en extrusie

27 juli 2018 om 12:21 uur - WILLICH

Op Fakuma 2018 in oktober gaat het bedrijf FKuR een breed portfolio presenteren van bio-based thermoplasten voor spuitgieten, thermovormen en extrusie, waaronder PLA's en bio-based TPE's en PP's.


Het bedrijf noemt Bio-Flex S 7514 als een biologisch afbreekbare PLA-compound die door FKuR is geoptimaliseerd voor spuitgieten. Een typische toepassing ervan is bestek voor catering. Bio-Flex S 7514 is voor driekwart bio-based.  Het aanbod van FKuR bestaat verder uit bio-based thermoplastische elastomeren (TPE) en compounds ie zijn gebaseerd op PP.

 

TPE, PP en 2K-spuitgieten  

  

Terraprene, de bio-based TPE's  voor extrusie en spuitgieten, hebben een biobased bestanddeel van veertig tot negentig procent. Ze bieden dezelfde mechanische eigenschappen als de fossiele versies en kunnen op bestaande machines worden gebruikt. Er kunnen ook complexe componenten via  tweecomponenten-spuitgieten van worden gemaakt. Terralene PP is een compound met een bio-based koolstofbestanddeel van 35 procent.  Bij spuitgieten en bij extrusie van profielen kan het gewoon probleemloos wordne toegepast omdat de verwerkbaarheid en de eigenschappen vergelijkbaar zijn met de conventionele PP's.

 

FKuR

 

De FKuR-groep is een private groep van bedrijven die zich alle richten op ontwikkeling, productie en marketing van speciale compounds  en de distributie van specialty-kunststoffen.  De groep bevat ook FKuR Kunststoff GmbH, een van de belangrijke leveranciers van biolastics  voor flexibele verpakkingen en voor technische toepassingen, en FKuR Polymers GmbH dat is gespecialiseerd in ontwikkeling en productie van TPE en compounds van  PP en  PE.

Fakuma 2018 wordt georganiseerd van 16-20 oktober in Friedrichshafen, in Zuid-Duitsland in de omgeving van Stuttgart.

 

http://www.fkur-polymers.com/

http://www.fakuma-messe.de/

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »