KunststofenRubber.nl

Derde marktonderzoek synthetische rubbers door Ceresana

30 juli 2018 om 12:15 uur - CONSTANCE (D)

Arlanxeo is een van de belangrijkste producenten van synthetische rubbers en maakt natuurlijk deel uit van het onderzoek van Ceresana

Elastische vervormbare kunststoffen zijn nodig voor allerlei technische toepassingen en voor talloze alledaagse voorwerpen. Elk jaar wordt 12,7 miljoen ton van dit type kunststof op de wereld verbruikt. Onderzoekbureau Ceresana analyseerde de wereldmarkt voor synthetisch rubber voor de derde keer en doet voorspellingen over de groei van de markt tussen nu en 2025.


Het onderzoek gaat over styreen-butadieen rubber (SBR), butadieen rubber (BR), ethyleen-propyleen-dieen rubber (EPDM), acrylonitril-butadieen rubber (NBR), chlorobutadieen (CR) and polyisopreen (IR). Deze Ceresana-studie behandelt de data vanaf 2009 en doet voorspellingen tot 2025.

 

Autobanden

 

De belangrijkste markt voor synthetisch rubber was in 2017 de autoband: 58 procent van de totale wereldvraag ging naar de productie van autobanden (eerste montage plus aftermarket).  Maar ook talloze andere toepassingen in de auto-industrie gebruiken rubber: slangen, kabels, afdichtingen, profielen voor ramen en portieren, et cetera.  Voor het wereldwijde autosegment verwachten de analisten van Ceresana tussen nu en 2025 een jaarlijkse toename van de vraag met drie procent.

 

 Ceresana _2018_ onderzoek synthetische rubbers.
 

 

Engineering rubber

 

Het tweede grote toepassingsgebied is die van de elastisch vervormbare technische producten met een stabiele vorm, zoals transportbanden, slangen, profielen, afdichtingen, kabels, gegoten onderdelen en dakbedekkingsfolie. Door toepassingen in de chemische industrie, engineering en bouw tot in elektrische en elektronische producten is er een toenemend aantal rubber producten nodig. ‘Tussen nu en 2025 verwachten wij dat de wereldwijde vraag naar rubber in de segmenten industrie en bouw zal groeien met 2,4 procent per jaar", aldus Ceresana.   

 

Markleider SBR

 

Het verreweg belangrijkste rubbertype is SBR:  ongeveer 5,1 miljoen ton is in het afgelopen jaar verwerkt. SBR  wordt geproduceerd door emulsiepolymerisatie (E-SBR) of oplossingspolymerisatie (S-SBR). Terwijl de E-SBR ongeveer 72 procent van de totale vraag naar SBR voor z'n rekening neemt, ontwikkelt de markt voor S-SBR zich aanmerkelijk sneller met een groeipercentage van 3,8 procent per jaar.  De bandenindustrie is de dominante markt voor deze producten  en ook voor BR, butyl rubber (IIR) en poly sopreen (IR).  Een ander beeld ontstaat bij EPDM, CR en NBR: deze rubbertypen worden vooral gebruikt voor industriële toepassingen, voor bouwproducten en voor de modificatie van andere materialen.

 

Hoofdstukken

 

Hoofdstuk 1 voorziet in de beschrijving en analyse van de wereldwijde rubbermarkt inclusief de voorspellingen tot 2025. De ontwikkelingen van omzetten, vraag en productie wordt geanalyseerd voor elke regio op de wereld.

 

Hoofdstuk 2 geeft een gedetailleerde analyse van 25 landen: vraag, export, import, productie, capaciteiten en omzetten met betrekking tot rubber.  Bovendien worden deze landen ook bekeken met betrekking tot de toepassingsgebieden. Marktdata over de vraag naar rubber zijn voor elk uitgesplitst naar soort.

 

Hoofdstuk 3 analyseert de verschillende typen van toepassingsgebieden van rubber in detail: data en invloedfactoren  op de toepassingen in banden, auto's, industrie en bouwproducten, modificatie van  materialen en andere toepassingen.

 

Hoofdstuk 4 analyseert de vraag naar rubbers uitgesplitst naar type E-SBR, S-SBR, BR, EPDM, IIR, NBR, CR en IR.

 

Hoofdstuk 5 biedt een overzicht van 67 belangrijkste rubberproducenten  met contactgegevens, omzet, winst, productaanbod, productiefaciliteiten en -capaciteiten.  De belangrijkste producenten zijn  Arlanxeo Holding BV, ExxonMobil Chemical Company, Goodyear Tire & Rubber Company, JSR Corporation, Korea Kumho Petrochemical Co., Ltd., Nizhnekamskneftekhim JSC, PetroChina Company Limited, China Petroleum & Chemical Corp. (Sinopec Corp.), Synthos S.A., en Versalis S.p.A.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »