KunststofenRubber.nl

BASF wint Duitse innovatieprijs met Ultramid Deep Gloss

31 juli 2018 om 16:00 uur

Voor de speciale polyamide Ultramid Deep Gloss is materialenfabrikant BASF onderscheiden met de Duitse Innovation Award 2018 in de categorie Materialen en Oppervlakken. De Raad voor Vormgeving wil hiermee producten onderscheiden die vooral een meerwaarde hebben ten opzichte van bestaande oplossingen.


Ultramid Deep Gloss dat eind 2017 op de markt kwam, verenigt chemicaliënbestendigheid van semi-kristallijne polyamiden met de diepe glans van amorfe kunststof. Het materiaal is daarom erg geschikt voor hoogglansonderdelen en -componenten en ook voor hoogglanzende en tegelijkertijd ongeverfde onderdelen in het interieur van de auto.

 

Geen afwerking  

 

Onderdelen gemaakt van Ultramid Deep Gloss hebben een diepzwart hoogglanzend oppervlak dat geen verdere afwerking met lak meer nodig heeft. De speciale polyamide maakt UV-, kras- en chemicaliënbestendige hoogglansoppervlakken waarin licht en schaduw een spannend spel spelen. Vormgevers kunnen er ongewone oppervlaktetexturen mee maken. Ultramid Deep Gloss is geschikt voor onderdelen zoals ventilatieroosters of sierstukken, opbergvakken in autoportieren, midden-consoles of instrumentenpanelen, zo stelt BASF. 

 

650 inzendingen 

 

De Duitse Innovation Award werd voor de eerste keer uitgereikt; er waren 650 inzendingen. Er konden alleen ondernemingen meedoen die door de Raad voor Vormgeving waren genomineerd. De jury bestaat uit onafhankelijke experts uit de industrie, wetenschap, verschillende instituten en de economie. De criteria zijn mate van innovatie, gebruiksnut en economie.

 

Meer info

 

 

Focus op ...

Agenda

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

6 november 2018, Messe Stuttgart (D)

Composites Europe 2018

Internationale vakbeurs voor en over kunststofcomposieten

7 november 2018, Xpo Kortrijk (B)

Prototyping Xpo

Beurs voor prototyping in Xpo Kortrijk. Gratis toegankelijk. Inschrijven via de website.

Meer agendapunten »