KunststofenRubber.nl

Uitgebreid kennisprogramma tijdens TIV 2018 in Hardenberg

31 juli 2018 om 17:00 uur - HARDENBERG

Het kennisaanbod op de beurs TIV 2018 neemt toe ten opzichte van vorige edities. In 2017 zette de organisatie een eerste stap in het aanbieden van een kennisprogramma en dit is nu doorontwikkeld want het vergaren van kennis is de meest door bezoekers genoemde reden om naar TIV te gaan.


TIV ontwikkelt zich van een netwerkevent naar een kennis- én netwerkevent met de focus vooral op de regio Noord- en Oost-Nederland. Op de beurs zijn drie kennistheaters en voor elk kennistheater geldt dat er sessies plaatsvinden tussen 14.00 en 17.00 uur. De onderwerpen en sessies zijn vooral praktisch ingesteld zodat professionals de vergaarde kennis zelf snel kunnen toepassen. Professionals hoeven zich vooraf niet te registeren. Het kennisprogramma is mede mogelijk gemaakt door beurspartners Boost, Smart Industry Network, KIVI en de partners van het kennisplein op de Toekomstcampsus.

 

 

Circulair met kunststoffen

 

In het eerste kennistheater op het themaplein in hal 5 zijn sessies te volgen met betrekking tot slimme (eind)producten. Hier komen onderwerpen aan bod als circulaire economie met kunststoffen en slim gebruik van materiaal voor sportattributen. In het tweede kennistheater op het themaplein in hal 4 zijn sessies omtrent slimme producties waar onderwerpen worden behandeld zoals industrieel 3D-printen voor productie van machineonderdelen en flexibiliteit met machinesoftware. In het derde kennistheater op het themaplein verderop in hal 2 zijn sessies met betrekking tot slimme processen bij te wonen. Enkele onderwerpen die hier behandeld worden zijn de samenwerking tussen mens en robot en flexibele assemblage.  

 

Overkoepelende dagthema's 

 

Voorts introduceert TIV dit jaar een centraal thema per beursdag. Dinsdag is de studentenmiddag en staat sociale innovatie centraal in de kennistheaters. Op de woensdag staat het thema circulaire economie centraal.  Dan organiseert het Koninklijk Instituut Voor Ingenieurs (KIVI) een middagsymposium over Circulaire Economie en Logistiek en ICT met sprekers uit de universitaire wereld en het bedrijfsleven. De kennissessies op donderdag, de laatste beursdag, staan in het teken van hightech

.

Jubileumeditie voor TIV

 

TIV viert op 18, 19 en 20 september zijn twintigste editie in Evenementenhal Hardenberg. In 2017 presenteerde TIV het vernieuwde concept met focus op kennis en beleving. Het leidde tot veel enthousiaste en positieve reacties van zowel bezoekers als exposanten. Dit concept wordt voor de jubileumeditie in 2018 verder uitgebreid met onder meer de introductie van de Slimme 3P's en de Toekomstcampus. Op de Toekomstcampus is ook een kennisplein waar tijdens de beursdagen diverse events en sessies worden georganiseerd. Dit programma wordt georganiseerd door de partners van het kennisplein.

 

Meer informatie  

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »