KunststofenRubber.nl

Arburg Awards voor afgestudeerden TU München

31 juli 2018 om 15:40 uur

Sebastian Kehl (m) kreeg de Arburg Award voor de beste dissertatie. Links apprenticeship manager Michael Vieth van Arburg en rechts professor Birgit Vogel-Heuser van de TU München.

Agnes Bussmann (m) kreeg de Arburg award voor de beste masterthesis

Als onderdeel van de Dag van de Faculteit Werktuigbouwkunde op de TU München hebben twee afgestudeerden een Arburg Award gekregen voor hun uitstekende wetenschappelijke onderzoek. Het betrof Sebastian Kehl voor de beste dissertatie (promotieonderzoek) en Agnes Bussmann voor de beste master-thesis (doctoraalscriptie).


"Het doel van Arburg is het vooruit brengen van research in kuststoffen of medische technologie",  aldus Michael Vieth van de spuitgietmachinefabrikant. "Daarom hebben wij in 2016 de Arburg Awards in het leven geroepen die elk jaar zullen worden uitgereikt, een award voor de beste dissertatie en een voor de beste master-thesis op de TU München.

 

Simulatie van arteriële groei

  

De dissertatie-award ging  dit jaar naar Dr.-Ing. Sebastian Kehl voor zijn promotieonderzoek met de titel ‘Bayesian Calibration of Nonlinear Cardiovascular Models for the Predictive Simulation of Arterial Growth'.  Het onderzoek zet een belangrijke stap in de richting van voorspellende simulatie van de abdominale aorta aneurysma, in potentie een fatale cardiovasculaire ziekte.

 

Imitatie gewrichtskraakbeen  

 

De Arburg Award 2018 voor de beste masterthesis ging naar Agnes Bussmann. In haar research op het gebied van ‘Optimizing the bulk composition of a cell-free cartilage replacement material', ging deze student werktuigbouwkunde op zoek naar een imitatie van de mechanische en wrijvingseigenschappen van gewrichtskraakbeen door variatie van de samenstelling van een synthetische en transparante elastomeer. In deze complexe taak moest het waterafstotende materiaal geschikt worden gemaakt om water te absorberen om de zelf-smerende eigenschappen van echt kraakbeenweefsel te bereiken. Ook met de mechanische stabiliteit van het hybride materiaal moest rekening worden gehouden in het mengsel.

 

Samenwerking  

 

De awards vormen van de bouwstenen van de langjarige succesvolle samenwerking tussen Arburg en de technische universiteit van München. De kandidaten zijn genomineerd door professoren van alle faculteiten op het gebied van kunststoftechnologie, medische technologie en hieraan gerelateerde wetenschappelijke terreinen. Een panel van juryleden (vier professoren werktuigbouwkunde) heeft de inzendingen bekeken en Sebastian Kehl en Agnes Bussmann als winnaars uitgeroepen.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »