KunststofenRubber.nl

Deense Faerch Plast neemt Nederlandse recycler 4PET Group over

01 augustus 2018 om 13:45 uur - DUIVEN

Færch Plast heeft de Nederlandse Dutch 4PET Group overgenomen, een belangrijke fabrikant van PET-materiaal (sheets) met unieke recyclemogelijkheden. Met deze overname wordt Færch een van de eerste leveranciers van plastic verpakkingen die circulariteit op een industriële schaal bereikt voor trays voor voedsel door gebruikte plastic verpakkingen weer om te zetten in grondstof voor de nieuwe verpakkingen.


"Jarenlang heeft Færch duurzaamheid gepromoot en al onze producten zijn ontworpen voor recycling.  De acquisitie van  4PET Group is een uitstekende kans voor ons om de kringloop te sluiten en een reuzensprong in termen van duurzaamheid. Met de aanwezige moderne infrastructuur van 4PET om wegwerp plastics trays te sorteren en te verwerken zijn wij in nu staat gebruikte trays om te zetten in grondstof voor nieuwe voedselverpakkingen", aldus Lars Gade Hansen de ceo van Færch Plast Group. "Het recyclingsysteem van 4PET  is een innovatieve doorbraak op industriële schaal in onze transitie naar een duurzame circulaire economie. Het maakt het voor ons mogelijk de verantwoordelijkheid te nemen voor de post-consumentfase van onze trays."

 

Tray-to-tray 

 

4PET Group in Duiven is een belangrijke Europese materiaalspecialist voor PET-platen en recycling voor voedselverpakkingskwaliteit. Met tweehonderd medewerkers verdeeld over vier locaties heeft het bedrijf een omzet van 50 miljoen euro (2017). 4PET Group zal zijn bestaande klanten en nieuwe klanten bedienen onder leiding van de nieuwe eigenaar.  
"Jarenlang hebben wij bottle-to-bottle-oplossingen aangeboden terwijl wij de snelle groei van de markt van de PET-trays enorm zagen groeien. Wij zijn erg blij dat we onder de eerste bedrijven zijn die nu een tray-to-tray-oplossing op industriële schaal aanbieden.  Met onze techniek recyclen en verwerken wij PET van elke kleur inclusief zwart", aldus Jean-Loup van de Wiele, medeoprichter en ceo van de 4PET Group. Zijn medeoprichter en financiële directeur Hans Kuipers: "We zijn heel blij dat we nu bij Færch horen om onze groei te versnellen en dat we samen verder gaan met onze strategie van het aanbieden van gerecycled materiaal aan onze klanten." De twee oprichters behouden een belangrijk deel van de aandelen en blijven het bedrijf leiden.

 

Optie voor voedselindustrie

 

"Nu we omschakelen van een lineaire naar een circulaire economie worden plastic voedselverpakkingen een duurzame optie voor de voedselindustrie. Tegelijkertijd kunnen wij dankzij onze technologie en productinnovatie verpakkingen met toegevoegde waarde leveren die de houdbaarheid verlengt en voedsel beschermt en fris houdt", aldus Lars Gade Hansen.

 

De overnametransactie zal worden afgerond in het derde kwartaal van 2018.

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »