KunststofenRubber.nl

Bedrijven kopen steeds meer duurzame energie

07 augustus 2018 om 10:16 uur - DEVENTER

Het bedrijfsleven op de wereld koopt steeds meer duurzame energie. Tot dusver dit jaar was het 7,2 gigawatt, zo berekende Bloomberg New Energy Finance (BNEF) terwijl het over het hele vorige jaar om 5,4 gigawatt ging en in 2016 was het nog maar 4,2 gigawatt.


De berekenaars van Bloomberg denken dat de groei vooral komt door het belang van de wereldwijde doelstellingen tegen klimaatverandering, zoals het Klimaatakkoord van Parijs, maar op sommige markten is duurzame energie ook gewoon de goedkoopste vorm. Bovendien, steeds meer overheden stimuleren de transitie naar duurzame energie waardoor het voor bedrijven steeds interessanter wordt om de stap te zetten.

 

Facebook en NS  

 

Facebook is tot nu toe de grootste inkoper van duurzame energie van 2018. En ondanks het feit dat Trump aan het roer staat in de VS, zijn het Amerikaanse bedrijven die het merendeel van de duurzame gigawatts inkochten, namelijk 4,2 gigawatt. Ook in Nederland zijn er inkopers van grote hoeveelheden groene stroom zoals de Nederlandse Spoorwegen die al hun treinen op windenergie uit eigen land laten rijden. De nutsbedrijven worden niet meegenomen in de BNEF. (bron: BNEF / Duurzaambedrijfsleven.nl)

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

16 april 2019, Brightlands Chemelot Campus, Sittard-Geleen

3D Printing Materials Conference

Aan bod komen: polymeren (nieuwe materialen), de toepassingen van polymeren in 3D-Printing (van standaard...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »