KunststofenRubber.nl

Bedrijven kopen steeds meer duurzame energie

07 augustus 2018 om 10:16 uur - DEVENTER

De groei in de afname van duurzame energie door het wereldwijde bedrijfsleven is groot, berekende Bloomberg

Het bedrijfsleven op de wereld koopt steeds meer duurzame energie. Tot dusver dit jaar was het 7,2 gigawatt, zo berekende Bloomberg New Energy Finance (BNEF) terwijl het over het hele vorige jaar om 5,4 gigawatt ging en in 2016 was het nog maar 4,2 gigawatt.


De berekenaars van Bloomberg denken dat de groei vooral komt door het belang van de wereldwijde doelstellingen tegen klimaatverandering, zoals het Klimaatakkoord van Parijs, maar op sommige markten is duurzame energie ook gewoon de goedkoopste vorm. Bovendien, steeds meer overheden stimuleren de transitie naar duurzame energie waardoor het voor bedrijven steeds interessanter wordt om de stap te zetten.

 

Facebook en NS  

 

Facebook is tot nu toe de grootste inkoper van duurzame energie van 2018. En ondanks het feit dat Trump aan het roer staat in de VS, zijn het Amerikaanse bedrijven die het merendeel van de duurzame gigawatts inkochten, namelijk 4,2 gigawatt. Ook in Nederland zijn er inkopers van grote hoeveelheden groene stroom zoals de Nederlandse Spoorwegen die al hun treinen op windenergie uit eigen land laten rijden. De nutsbedrijven worden niet meegenomen in de BNEF. (bron: BNEF / Duurzaambedrijfsleven.nl)

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »