KunststofenRubber.nl

Maezio nieuwe merknaam voor tp-composiet van Covestro

08 augustus 2018 om 11:09 uur - LEVERKUSEN

Materialenfabrikant Covestro gaat de ontwikkeling en marketing van zijn continu-vezelversterkte thermoplastische composiet (CFRTP) stimuleren met de introductie van de merknaam Maezio.


Deze materialen moeten hun bijdrage leveren aan de wereldwijd groeiende vraag naar sterke en lichte materialen die besparingen van grondstoffen en energie opleveren. OEM's  en onderdelenleveranciers profiteren van de prestaties en mogelijkheden van composieten en van de kostenefficiënte en schaalbare productiemogelijkheden van Maezio, zo redeneert Covestro. "Het merk geeft ons een duidelijke en sterke identiteit om onze expertise in tp-composiet uit te breiden", aldus David Hartmann, directeur van CFRTP.  "Wij geloven dat het nieuwe merk waarde kan toevoegen aan de volgende generatie producten binnen de gehele industrie door de combinatie van lichtgewicht construeren, de specifieke sterke punten en afwerkingen op een niveau dat niet bereikbaar is voor geavanceerde materialen op dit moment."

 

Materiaal van morgen

 

Het composiet van de toekomst is gebaseerd op koolstof- of glasvezel versterkt polycarbonaat, thermoplastisch polyurethaan (TPU) of andere tp-harsen. Van deze componenten produceert Covestro met uni-directioneel gestrekte vezel versterkte tape en platen halffabricaten in de fabriek in Markt Bibart in Zuid-Duitsland. Dit materiaal wordt verder door klanten verwerkt. Tot dusver werd de inzet van geavanceerde composieten gehinderd door een gebrek aan kostenefficiënte en schaalbare productieprocessen. Bovendien was het moeilijk ze te integreren in massaproducten.

 

Massaproductie

 

Ze kunnen worden gecombineerd met bestaande snelle thermovormmachines met korte cyclustijden. Dit is belangrijk als het gaat om massaproducten waarvan er miljoenen per jaar worden geproduceerd.  Ook andere productietechnieken zoals hybride spuitgieten, geautomatiseerde UD-tape en geautomatiseerd fibre-placement kan gemakkelijk worden geïntegreerd.  Een tp-composietproduct van Maezio kan worden gerecycled aan het einde van de levenscyclus.
Uit verschillende segmenten  van de industrie is belangstelling voor het materiaal, zegt Covestro. Het gaat om elektrotechniek en elektronica, automotive, huishoudelijke apparatuur, meubels, medische technieken, sportartikelen, schoenen en koffers.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

16 april 2019, Brightlands Chemelot Campus, Sittard-Geleen

3D Printing Materials Conference

Aan bod komen: polymeren (nieuwe materialen), de toepassingen van polymeren in 3D-Printing (van standaard...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »