KunststofenRubber.nl

IKV-symposium over profieltrekken composieten in Aken

14 augustus 2018 om 13:24 uur - AKEN

Het Institut für Kunststoffverarbeitung (IKV) van de Technische Universiteit van Aken (RWTH) organiseert op 9 oktober 2018 een symposium over reactieve pultrusie. Specialisten uit de industrie en het onderzoek presenteren de laatste ontwikkelingen.


Als continuproces biedt pultrusie (profieltrekken) veel potentieel voor een kostenefficiënte productie van zwaar te belasten profielen uit continuvezelversterkte kunststof.  Voor massaproductie is in toenemende mate aandacht voor hoog reactieve harsen, polyurethanen, thermohardende epoxyharsen of in situ polymeriserende thermoplastics. Vanwege de lage viscositeit van het basismateriaal bieden ze uitstekende impregnerende eigenschappen. Dus, profielen met hoge prestaties door grote hoeveelheden vezels en met uitstekende mechanische eigenschappen kunnen worden geproduceerd. Tegelijkertijd kunnen die profielen heel kostenefficiënt en met hoge snelheden worden gemaakt door de korte reactietijd van de materiaalsystemen.    

 

Injection box  

 

Maar het gebruik van hoog reactieve systemen leveren weer nieuwe uitdagingen op voor reactieve pultrusie zoals een op het proces gerichte ontwerp en constructie van een injection box in plaats van een traditioneel impregneerbad en er zijn aanpassingen nodig aan de matrijstechniek.  Bovendien neemt het belang van precies procesmanagement, procesbeheersing en kwaliteitsborging toe om een betrouwbare en kostenefficiënte productie te garanderen. Tegen deze achtergrond zullen vele toepassingen en mogelijkheden voor profieltrekken met reactieve materialen in hoge volumes worden gedemonstreerd.

 

Twente 

 

Onderzoekers, materiaalleveranciers, verwerkers en gebruikers hebben de kans zichzelf te informeren over nieuwe materiaalontwikkelingen, passende machines en equipment en nieuwe matrijstechnieken. Bovendien kunnen zij kennis nemen van recente onderzoeksactiviteiten en erover discussiëren met de experts. De sprekers komen van Arkema Innovative Chemistry, BASF Polyurethanes, Carbon Truck & Trailer, Covestro, KraussMaffei Technologies en van Thomas Technik + Innovation.  Onderzoeksonderwerpen worden aangereikt door Universiteit Twente en van het IKV.

 

www.ikv-aachen.de/en/events

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »