KunststofenRubber.nl

IKV-symposium over profieltrekken composieten in Aken

14 augustus 2018 om 13:24 uur - AKEN

Het Institut für Kunststoffverarbeitung (IKV) van de Technische Universiteit van Aken (RWTH) organiseert op 9 oktober 2018 een symposium over reactieve pultrusie. Specialisten uit de industrie en het onderzoek presenteren de laatste ontwikkelingen.


Als continuproces biedt pultrusie (profieltrekken) veel potentieel voor een kostenefficiënte productie van zwaar te belasten profielen uit continuvezelversterkte kunststof.  Voor massaproductie is in toenemende mate aandacht voor hoog reactieve harsen, polyurethanen, thermohardende epoxyharsen of in situ polymeriserende thermoplastics. Vanwege de lage viscositeit van het basismateriaal bieden ze uitstekende impregnerende eigenschappen. Dus, profielen met hoge prestaties door grote hoeveelheden vezels en met uitstekende mechanische eigenschappen kunnen worden geproduceerd. Tegelijkertijd kunnen die profielen heel kostenefficiënt en met hoge snelheden worden gemaakt door de korte reactietijd van de materiaalsystemen.    

 

Injection box  

 

Maar het gebruik van hoog reactieve systemen leveren weer nieuwe uitdagingen op voor reactieve pultrusie zoals een op het proces gerichte ontwerp en constructie van een injection box in plaats van een traditioneel impregneerbad en er zijn aanpassingen nodig aan de matrijstechniek.  Bovendien neemt het belang van precies procesmanagement, procesbeheersing en kwaliteitsborging toe om een betrouwbare en kostenefficiënte productie te garanderen. Tegen deze achtergrond zullen vele toepassingen en mogelijkheden voor profieltrekken met reactieve materialen in hoge volumes worden gedemonstreerd.

 

Twente 

 

Onderzoekers, materiaalleveranciers, verwerkers en gebruikers hebben de kans zichzelf te informeren over nieuwe materiaalontwikkelingen, passende machines en equipment en nieuwe matrijstechnieken. Bovendien kunnen zij kennis nemen van recente onderzoeksactiviteiten en erover discussiëren met de experts. De sprekers komen van Arkema Innovative Chemistry, BASF Polyurethanes, Carbon Truck & Trailer, Covestro, KraussMaffei Technologies en van Thomas Technik + Innovation.  Onderzoeksonderwerpen worden aangereikt door Universiteit Twente en van het IKV.

 

www.ikv-aachen.de/en/events

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »