KunststofenRubber.nl

Gezocht: ideeën voor toepassing gerecycled kunststof

14 augustus 2018 om 13:54 uur - DEN HAAG

Wie heeft de beste ideeën om de toepassing van gerecycled kunststof in producten te vergroten? Het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof daagt marktpartijen uit met innovatieve voorstellen te komen en deze in een pilot verder vorm te geven.


De beste ideeën ontvangen inhoudelijke begeleiding én een financiële bijdrage tot 75 duizend euro om hun idee uit te voeren en waar mogelijk op te schalen. Het programma wordt uitgevoerd door het samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat (RWS) en Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

 

Bedrijven kunnen tot 10 oktober 2018 hun pilotvoorstel indienen.

 

www.kunststofhergebruiken.nl   

 

Reacties (1)

Gezien het feit dat de meeste gebruikte kunststofstromen niet 100 zuiver zijn schuilt daarin het gevaar dat de toepassing ervan relatief van lage kwaliteit is. Ik ben een groot voorstander van het langs chemische weg opwaarderen van de afvalstroom.Tot een hoogwaardige grondstof waarmee toepassingen van hoge kwaliteit realistisch worden. Ik denk bijvoorbeeld aan de omzetting van het gebruikte kunststof via pyrolyse in een stroom synthese gas en pyrolyse olie. Ik ben werktuigbouwer, productontwikkelaar en kunststoftechnoloog, maar op dit gebied niet zo kundig als de mensen van https://www.btg-btl.com/en/company/projects/empyro. Met vriendelijke groeten, Ir. J.K. te Riet Scholten
J. te Riet Scholten, 14 augustus 2018 23:25
 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »