KunststofenRubber.nl

DuFor, ACES en Cumapol schenken alle medewerkers een AED

20 augustus 2018 om 11:51 uur - ZEVENAAR

Opleider Jan Lankwarden (l) en directeur Arjen van Kempen van DuFor: gratis AED voor alle personeelsleden

Alle medewerkers van DuFor, ACES en Cumapol zijn verrast met de schenking van een AED-apparaat.


Vanwege het 10-jarig jubileum van DuFor was directeur Arjen van Kempen op zoek naar een passend cadeau voor de personeelsleden. Na het volgen van een AED-cursus bij Jan Lankwarden van Escape Opleidingen kreeg hij het idee zijn medewerkers een AED-apparaat cadeau te doen. Het personeel mag zelf bepalen waar ze de AED ophangen: thuis, bij vrienden of familie of bijvoorbeeld op de sportvereniging. Ook de medewerkers van ACES en Cumapol, de partnerbedrijven van DuFor, kregen een apparaat cadeau. Want hoe meer mensen kunnen reanimeren en een AED weten te gebruiken, des te groter de kans wordt dat slachtoffers van een hartstilstand weer een toekomst krijgen.
Jan Lankwarden heeft in zijn leven veel reanimaties uitgevoerd. "Tijdsverlies is onze grootste vijand" zegt hij. "Gemiddeld is een ambulance na veertien minuten ter plekke, bij een hartstilstand duurt dat te lang. Het snel inzetten van een AED kan een leven redden."

 

Nooit nodig?

 

De Automatische Externe Defibrillator (AED) is in opmars en begint een belangrijke plaats in te nemen in de samenleving. Hulpverleners hebben bovendien behoefte aan assistentie. Natuurlijk hoopt Arjen van Kempen dat het personeel de AED nooit nodig zal hebben maar toch voelt het goed dat ze er nu allemaal een hebben en kunnen gebruiken. Van Kempen zou het mooi vinden als meer bedrijven dit initiatief zouden volgen want in Nederland worden per jaar meer dan tienduizend mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. In tachtig procent van de gevallen gebeurt dit thuis. Met de komst van de AED is het voor omstanders mogelijk snel en effectief te reageren. Nog voordat de ambulance ter plaatse is, kan men beginnen met reanimatie en indien nodig defibrilleren waardoor de kans op overleven aanzienlijk wordt vergroot.

 

Polymeren op maat 

 

DuFor ontwikkelt op maat gemaakte polymeren voor de kunststofverwerkende industrie. DuFor is actief in de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe polyester materialen en het verstrekken van advies aan bedrijven die betrokken zijn bij dergelijke ontwikkelingen. DuFor werkt nauw samen met de partnerbedrijven ACES en Cumapol.

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »