KunststofenRubber.nl

Renewi en Beautiful Cups maken toiletpapier en bomen

21 augustus 2018 om 09:56 uur - EINDHOVEN

De samenwerking tussen Renewi en Beautiful Cups gaat ervoor zorgen dat dit jaar elf miljoen koffiebekers worden gerecycled tot toiletpapier. De samenwerking heeft inmiddels al geleid tot het planten van drieduizend bomen in het Indonesisch regenwoud - en daar moeten er dit jaar nog tienduizend bij komen.


Renewi streeft ernaar elke dag zoveel mogelijk afval te recyclen en dat een tweede leven te geven. De koffiebekers van Beautiful Cups bestaan voor slechts vijf procent uit PE en voor 95 procent uit karton en zijn daarmee geschikt om te recyclen naar een secundaire grondstof. De bekers worden in speciale zakken ingezameld en naar de Renewi-locatie in Breda gebracht waar ze geperst worden tot balen. Vervolgens gaan de balen naar verwerkingspartner WEPA Nederland die door middel van een speciale techniek de polyetheen van de papiervezel scheidt. De kunststof binnenzijde van de bekers wordt in dit proces losgeweekt van de kartonnen buitenzijde en vervolgens wordt van de papierstroom weer toiletpapier gemaakt. "De verbruiker van de koffiebekers kan dit toiletpapier vervolgens weer afnemen en de keten sluiten. De PE wordt als aparte stroom gerecycled,"  meldt directeur Otto de Bont van Renewi Nederland.

 

FSC-hout en Sumatra

 

De koffiebekers van Beautiful Cups zijn vooral gemaakt van karton dat gemaakt is van hout dat afkomstig is uit bossen die de Forest Stewardship Council (FSC) goedkeurt voor kap. Voorts wordt voor elke zevenduizend gerecyclede bekers één nieuwe boom in het regenwoud van Sumatra geplant. Deze boom slaat op zijn beurt een ton CO2 op. Beautiful Cups en Renewi willen tenminste dertienduizend bomen planten - dat is evenredig aan twaalf hectare nieuw regenwoud en een CO2 reductie van dertienduizend ton. "Het doel van de circulaire samenwerking tussen Renewi en Beautiful Cups is bedrijven en organisaties te ondersteunen in het behalen van hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen", zegt directeur Wolff van Beautiful Cups. "Samen met Renewi zorgen wij ervoor dat de koffiebekers op een duurzame manier worden verwerkt en dragen we bij aan het behoud van het regenwoud."

 

50 miljoen

 

Renewi en Beautiful Cups verwachten over drie jaar meer dan vijftig miljoen bekers per jaar te verwerken. De koffiebekers van Beautiful Cups worden vanaf volgend jaar in tien landen aangeboden en de organisatie breidt ook de bosprojecten die men ondersteunt uit naar de drie grootste regenwouden.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »