KunststofenRubber.nl

Spuitgieter NP Plastics voldoet aan norm ISO-9001:2015

23 augustus 2018 om 12:51 uur - NOORDWIJKERHOUT

Directeur Tebbertman van NP Plastics en alle betrokkenen zijn blij met het behalen van het ISO-certificaat

De ISO 9001-normering houdt in dat het managementsysteem voldoet aan vastgestelde kwaliteitseisen en is afgestemd op de behoeften van alle belanghebbenden. NP Plastics behaalde de certificering in een periode van negen maanden.


Het traject, waarbij NP Plastics is bijgestaan door auditing- en consultingbureau Vos Advies, verliep voorspoedig.  De spuitgieter heeft vervolgens de audit, die uitgevoerd is door de onafhankelijke instelling TÜV Nederland, probleemloos doorstaan. De certificering werd officieel behaald op 1 augustus 2018 en is in de relatief korte tijd van negen maanden afgerond, mede dankzij de inzet van KAM/operations manager Marcel Klingeler. "We zijn begonnen met het in kaart brengen van de bestaande kwaliteitsprocedures waarna we die hebben aangepast aan de ISO-eisen, onder begeleiding van Vos Advies," aldus Klingeler. 

 

Continu verbeteren

 

ISO 9001:2015 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Aan de hand van deze norm worden de belangrijkste bedrijfsprocessen in kaart gebracht en geborgd. Er wordt gekeken of deze processen juist zijn ingericht en goed worden uitgevoerd. Het kwaliteitssysteem gaat uit van het principe ‘continu verbeteren' aan de hand van het PDCA-model, oftewel Plan-Do-Check-Act.
ISO 9001 geeft aan klanten de zekerheid dat NP Plastics voldoet aan de wet- en regelgeving en de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement en deze optimaal heeft geïmplementeerd in zijn beleid en processen. Dit zal bijdragen aan het streven van NP Plastics om de technische en bedrijfsactiviteiten naar een hoger plan te tillen. Het behalen van deze certificering betekent dus niet het einde van het traject, aldus NP Plastics-directeur Erik Tebbertman. "Het behalen van het certificaat ISO 9001:2015  is een belangrijke eerste stap in de verdere professionalisering van onze organisatie. Inmiddels hebben we ook de eerste stappen naar een ERP-systeem gezet ( Enterprise Resource Planning). In de toekomst zullen wij een volledig ERP-gestuurde werkomgeving creëren."

 

NP Plastics is een middelgroot technisch spuitgietbedrijf in Noordwijkerhout. Het bedrijf is producent van hoogwaardig technische spuitgietproducten in opdracht van derden en heeft bovendien een eigen productlijn voor de hortusindustrie ontwikkeld.

 

www.np-plastics.nl

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »