KunststofenRubber.nl

Mega-sticker van Smurf op bol van Atomium in Brussel

28 augustus 2018 om 14:53 uur - SOIGNIES / BRUSSEL

Het bekende Atomium-beeld in Brussel en de wereldberoemde Smurfen vieren gezamenlijk hun zestigste verjaardag. Op een van de negen bollen van het Atomium is een sticker geplakt van 9 bij 14,5 meter met daarop het hoofd van de beroemde blauwe Smurf.


Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag gaat de Smurf  het hogerop zoeken. Met de inzet van foliemateriaalfabrikant Mactac van Avery Dennison en de hulp van verschillende partners zweeft een hoofd van een Smurf op honderd meter hoogte. De Smurfen zijn een creatie van de Belgische cartoonist Pierre Culliford, beter bekend als Peyo.  Zowel de Smurfen als het Atomium stammen uit 1958.

 

Dizziness SPRL

 

Drie Belgische firma's hebben samengewerkt met Mactac, namelijk  Cecoforma  (event communicatie); Dynagraph (belettering en digitaal printen) en met Dizziness SPRL,  een bedrijf met experts die op grote hoogten kunnen werken.  Dizziness wordt normaal ingehuurd om de Atomium-bollen te reinigen maar in dit geval moesten zij helpen met het plaatsen van het ‘doek'. Er is hiervoor een team geformeerd van vier ervaren klimmers die in drie dagen tijd de zelfklevende sticker hebben aangebracht van negen meter bij 14,5 meter die bestond uit 45 stroken van een halve meter breed.  Voor de Smurf koos men Mactac's IMAGin JT 5829 R, een wit vinyl van 100 micron dik met een verwijderbaar grijze lijm die bijzonder ondoorzichtig is en geen lijmresten achterlaat.  Het geprinte beeld is toen nogmaals overgeplakt met Permacolor LUV 3898 film. Deze gelamineerde film beschermt de afbeelding tegen verkleuren door uv-licht en tegen fysieke beschadiging.

 

Mactac Europe heeft een fabriek in Soignies in België en was blij de twee Belgische iconen te kunnen helpen.

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »