KunststofenRubber.nl

Kleinere machines Sumitomo Demag alleen nog elektrisch

29 augustus 2018 om 12:06 uur

Vanaf de beurs Fakuma 2018 gaat spuitgietmachinefabrikant Sumitomo Demag zijn kleine machines tot 1.200 kN sluitkracht alleen nog maar met elektrische aandrijving uitrusten.

De concurrentievoordelen van vol-elektrische spuitgietmachines, zoals een grotere precisie en betere dynamica in combinatie met een lager energieverbruik, zijn enkele redenen waarom deze techniek in toenemende mate de aandacht vraagt van de markt. Deze ontwikkeling heeft bij Sumitomo (SHI) Demag voor veel groei gezorgd in de laatste paar jaar en leidde tot toenemende investeringen in techniek van de IntElect-machine.

 

Prijsverschil neemt af 

 

Het prijsverschil tussen de hydraulische en de elektrische machine neemt elk jaar af, meldt Sumitomo Demag. Dit feit onderstreept de duidelijke trend die in de richting gaat van vol-elektrische machines, met name bij de kleinere sluitkrachten. Topman Gerd Liebig van Sumitomo (SHI) Demag: "Vol-elektrische machines zoals de IntElect zijn technisch zo volwassen geworden zodat ze, na alle criteria te hebben overwogen, door steeds meer klanten interessant worden gevonden. Toegevoegd aan de technische voordelen zoals de dynamica, precisie, herhaalbaarheid, processtabiliteit, energie-efficiëntie is de prijs-prestatieverhouding en de daarmee verband houdende Return On Investment beslissend."

 

Aangepaste productie  

 

Het management van Sumitomo Demag zegt dat de groei in de afzet van de IntElect-serie alle verwachtingen overtreft. Bij de helft van alle machines die het merk verkocht in de afgelopen twaalf maanden was de aandrijving elektrisch. Het productportfolio is daarom veranderd. "In Duitsland zijn wij de productie aan het aanpassen om onze kleine hydraulische machines uit te rusten met elektrische aandrijving. Vanaf de Fakuma 2018 zal de aandrijving van machines tot 1.200 kN volledig worden omgezet naar elektrisch", zegt Liebig. Tegelijkertijd verschuift de hybride techniek naar de verpakkingsmachines en servo-hydraulische systemen naar middelgrote en grote machines. Liebig is zeker van één ding: "De IntElect machine is ons leidende product van de toekomst.  In de reeks van 500 tot 4.500 kN, bieden wij een bijzonder brede reeks van toepassingen."

Een groot investeringsprogramma is in gang gezet voor productieverhogingen in de twee Duitse locaties in Wiehe en Schwaig.

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »