KunststofenRubber.nl

Kleinere machines Sumitomo Demag alleen nog elektrisch

29 augustus 2018 om 12:06 uur

Vanaf de beurs Fakuma 2018 gaat spuitgietmachinefabrikant Sumitomo Demag zijn kleine machines tot 1.200 kN sluitkracht alleen nog maar met elektrische aandrijving uitrusten.

De concurrentievoordelen van vol-elektrische spuitgietmachines, zoals een grotere precisie en betere dynamica in combinatie met een lager energieverbruik, zijn enkele redenen waarom deze techniek in toenemende mate de aandacht vraagt van de markt. Deze ontwikkeling heeft bij Sumitomo (SHI) Demag voor veel groei gezorgd in de laatste paar jaar en leidde tot toenemende investeringen in techniek van de IntElect-machine.

 

Prijsverschil neemt af 

 

Het prijsverschil tussen de hydraulische en de elektrische machine neemt elk jaar af, meldt Sumitomo Demag. Dit feit onderstreept de duidelijke trend die in de richting gaat van vol-elektrische machines, met name bij de kleinere sluitkrachten. Topman Gerd Liebig van Sumitomo (SHI) Demag: "Vol-elektrische machines zoals de IntElect zijn technisch zo volwassen geworden zodat ze, na alle criteria te hebben overwogen, door steeds meer klanten interessant worden gevonden. Toegevoegd aan de technische voordelen zoals de dynamica, precisie, herhaalbaarheid, processtabiliteit, energie-efficiëntie is de prijs-prestatieverhouding en de daarmee verband houdende Return On Investment beslissend."

 

Aangepaste productie  

 

Het management van Sumitomo Demag zegt dat de groei in de afzet van de IntElect-serie alle verwachtingen overtreft. Bij de helft van alle machines die het merk verkocht in de afgelopen twaalf maanden was de aandrijving elektrisch. Het productportfolio is daarom veranderd. "In Duitsland zijn wij de productie aan het aanpassen om onze kleine hydraulische machines uit te rusten met elektrische aandrijving. Vanaf de Fakuma 2018 zal de aandrijving van machines tot 1.200 kN volledig worden omgezet naar elektrisch", zegt Liebig. Tegelijkertijd verschuift de hybride techniek naar de verpakkingsmachines en servo-hydraulische systemen naar middelgrote en grote machines. Liebig is zeker van één ding: "De IntElect machine is ons leidende product van de toekomst.  In de reeks van 500 tot 4.500 kN, bieden wij een bijzonder brede reeks van toepassingen."

Een groot investeringsprogramma is in gang gezet voor productieverhogingen in de twee Duitse locaties in Wiehe en Schwaig.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »