KunststofenRubber.nl

Nieuwe Engel 2K-spuitgietmachine bij AZL in Aken

03 september 2018 om 10:57 uur

(vlnr): Norbert Müller (hoofd Engel Technology Centre for Lightweight Composites), Michael Emonts (directeur Aachen Center for Integrative Lightweight Production ), Rolf Saß (manager Engel Deutschland) en Christoph Steger (verkoopbaas Engel Holding)

Het Aachen Center for Integrative Lightweight Production (AZL) van de technische universiteit RWTH plaatst een nieuwe Engel spuitgietmachine in het technische centrum. Engel Deutschland en het Engel Centre for Lightweight Composite Technologies in Oostenrijk plaatsen in 2019 een 2K-spuitgietsysteem met 17.000 kN sluitkracht.

De machine is de basis voor de verder ontwikkeling van efficiënte technieken voor de inzet van verschillende polymeren en maakt de inzet mogelijk van innovatieve combinaties van al bestaande vezelversterkte kunststoffen (FRP) en de ontwikkeling van nieuwe individuele processen. De focus ligt op het verbeteren van de efficiëntie  van het materiaal in lichtgewicht productie.  Met de nieuwe equipment en  nieuwe r&d-initiatieven kan men de efficiëntere inzet van materialen onderzoeken die misschien de sleutel vormen naar massaproductie van lichtgewicht componenten. Het onderzoek betreft multimateriaalsystemen, continuprocessen, procesketens en zelfoptimaliserende processen.

Directeur Michael Emonts van AZL ziet uit naar de realisering van nieuwe lichtgewicht productieprocessen met het nieuwe systeem: " Dit stelt ons in staat hybride processen te ontwikkelen voor industriële lichtgewichttoepassingen. Het systeem breidt ons bestaande machinepark van het AZL Technical Center uit en zal beschikbaar zijn als een belangrijk platform voor het onderzoek naar lichtgewicht productiemethoden."

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »