KunststofenRubber.nl

Nieuwe Engel 2K-spuitgietmachine bij AZL in Aken

03 september 2018 om 10:57 uur

(vlnr): Norbert Müller (hoofd Engel Technology Centre for Lightweight Composites), Michael Emonts (directeur Aachen Center for Integrative Lightweight Production ), Rolf Saß (manager Engel Deutschland) en Christoph Steger (verkoopbaas Engel Holding)

Het Aachen Center for Integrative Lightweight Production (AZL) van de technische universiteit RWTH plaatst een nieuwe Engel spuitgietmachine in het technische centrum. Engel Deutschland en het Engel Centre for Lightweight Composite Technologies in Oostenrijk plaatsen in 2019 een 2K-spuitgietsysteem met 17.000 kN sluitkracht.

De machine is de basis voor de verder ontwikkeling van efficiënte technieken voor de inzet van verschillende polymeren en maakt de inzet mogelijk van innovatieve combinaties van al bestaande vezelversterkte kunststoffen (FRP) en de ontwikkeling van nieuwe individuele processen. De focus ligt op het verbeteren van de efficiëntie  van het materiaal in lichtgewicht productie.  Met de nieuwe equipment en  nieuwe r&d-initiatieven kan men de efficiëntere inzet van materialen onderzoeken die misschien de sleutel vormen naar massaproductie van lichtgewicht componenten. Het onderzoek betreft multimateriaalsystemen, continuprocessen, procesketens en zelfoptimaliserende processen.

Directeur Michael Emonts van AZL ziet uit naar de realisering van nieuwe lichtgewicht productieprocessen met het nieuwe systeem: " Dit stelt ons in staat hybride processen te ontwikkelen voor industriële lichtgewichttoepassingen. Het systeem breidt ons bestaande machinepark van het AZL Technical Center uit en zal beschikbaar zijn als een belangrijk platform voor het onderzoek naar lichtgewicht productiemethoden."

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »