KunststofenRubber.nl

Protocol recyclebaarheid PE-folie gepubliceerd door RecyClass

06 september 2018 om 15:42 uur - BRUSSEL

RecyClass, een tool van Plastic Recyclers Europe, heeft een procedure vrijgegeven om de recyclebaarheid van plastic films in Europa te kunnen bepalen met de doelstelling de circulariteit van verpakkingen te vergroten.


De ‘RecyClass Recyclability Evaluation Protocol for PE films' analyseert de impact van verschillende technieken op recyclebaarheid van PE film en flexibele verpakkingsrecyclingstromen, zegt Paolo Glerean, de voorzitter van RecyClass. "Recyclebaarheid moet niet op subjectieve wijze worden bepaald.  De verschillende elementen van een plastic verpakking moeten worden getest, geanalyseerd en gemeten in een transparante en herhaalbare manier. Met de publicatie van diverse testprotocollen willen wij alle technische oplossingen en materialen steunen die recyclebaarheid van plastic verpakkingen verbeteren."

 

Het protocol is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Plastics Recyclers Association (APR) en de inhoud en methodologie houden rekening met de expertise van de Benchmark Polyethylene Films and Flexible Packaging Innovation Test Protocol, dat is gepubliceerd door de APR.  
PRE en  APR zien beide de waarde van een wereldwijd werkend testprotocol dat kan worden ingezet inzake de gezamenlijke zorgen over bepaalde nieuwe flexibele folieverpakkingsconstructies.  Het protocol is waar nodig aangepast aan de bestaande Europese normen en eindmarkten voor recyclaten.  Bovendien heeft  PRE samengewerkt met het onafhankelijke laboratorium Centexbel- VKC  om de recyclebaarheidstests uit voeren volgens het gepubliceerde protocol.

RecyClass  bepaalt de recyclebaarheid van plastic verpakkingen volgens een kwalificatie van A tot F.  De organisatie levert ook specificaties en aanbevelingen over hoe verpakkingsontwerpen kunnen worden verbeterd, passend bij de huidige recycling.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »