KunststofenRubber.nl

Protocol recyclebaarheid PE-folie gepubliceerd door RecyClass

06 september 2018 om 15:42 uur - BRUSSEL

RecyClass, een tool van Plastic Recyclers Europe, heeft een procedure vrijgegeven om de recyclebaarheid van plastic films in Europa te kunnen bepalen met de doelstelling de circulariteit van verpakkingen te vergroten.


De ‘RecyClass Recyclability Evaluation Protocol for PE films' analyseert de impact van verschillende technieken op recyclebaarheid van PE film en flexibele verpakkingsrecyclingstromen, zegt Paolo Glerean, de voorzitter van RecyClass. "Recyclebaarheid moet niet op subjectieve wijze worden bepaald.  De verschillende elementen van een plastic verpakking moeten worden getest, geanalyseerd en gemeten in een transparante en herhaalbare manier. Met de publicatie van diverse testprotocollen willen wij alle technische oplossingen en materialen steunen die recyclebaarheid van plastic verpakkingen verbeteren."

 

Het protocol is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Plastics Recyclers Association (APR) en de inhoud en methodologie houden rekening met de expertise van de Benchmark Polyethylene Films and Flexible Packaging Innovation Test Protocol, dat is gepubliceerd door de APR.  
PRE en  APR zien beide de waarde van een wereldwijd werkend testprotocol dat kan worden ingezet inzake de gezamenlijke zorgen over bepaalde nieuwe flexibele folieverpakkingsconstructies.  Het protocol is waar nodig aangepast aan de bestaande Europese normen en eindmarkten voor recyclaten.  Bovendien heeft  PRE samengewerkt met het onafhankelijke laboratorium Centexbel- VKC  om de recyclebaarheidstests uit voeren volgens het gepubliceerde protocol.

RecyClass  bepaalt de recyclebaarheid van plastic verpakkingen volgens een kwalificatie van A tot F.  De organisatie levert ook specificaties en aanbevelingen over hoe verpakkingsontwerpen kunnen worden verbeterd, passend bij de huidige recycling.

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »