KunststofenRubber.nl

Aankoop door Sabic van kwart van Clariant definitief rond

10 september 2018 om 12:25 uur - MUTTENZ

Clariant bevestigt dat de verkoop van 24,99 procent van de aandelen Clariant aan Sabic na alle wettelijke goedkeuringen nu definitief rond is. Sabic wordt hiermee de grootste strategische partner/aandeelhouder.


De fabrikant van specialty chemicals heeft bekendgemaakt dat Sabic de vereiste wettelijke goedkeuringen van de mededelingsautoriteiten  binnen heeft met betrekking tot de overname van 24,99 procent van de aandelen Clariant. De aankoop wordt nu in de komende dagen rondgemaakt  en daarmee wordt Sabic de grootste strategische partner/aandeelhouder en de tweede aandeelhouder naast de voormalige groep van aandeelhouders van Süd-Chemie.

Sabic is wereldwijd een van de belangrijke chemische bedrijven met een gevarieerd aanbod en al lange tijd een partner van Clariant in de joint-venture voor katalyse Scientific Design en is vanaf januari 2018 bezig met de acquisitie van het aandeel Clariant.  "Wij kijken uit naar de verdere ontwikkeling van de strategische relatie tussen onze beide bedrijven om waarde te creëren voor alle belanghebbenden", zegt ceo Hariolf Kottmann van Clariant in het bericht.

Clariant en Sabic bespreken toekomstige samenwerkingen die waarde zullen opleveren voor de aandeelhouders van beide bedrijven.  Resultaten van deze besprekingen zullen op termijn worden bekendgemaakt.

 

 

Focus op ...

Agenda

19 november 2018, Three-sixty Veghel

Seminar Future Proof Plastics

Seminar met vertegenwoordigers van overheid, bedrijfsleven en ngo's inclusief bezoek aan 'de...

20 november 2018, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2018

Recycling-vakbeurs met innovaties en producten voor afval, imzamelen, transport, sorteren, opslag en...

20 november 2018, NHL Hogeschool Emmen

Seminar optimalisatie spuitgietmatrijzen

Nieuwe wegen voor de optimalisatie van spuitgietmatrijzen en -processen. Toegang gratis. Aanmelden via...

Meer agendapunten »