KunststofenRubber.nl

Aankoop door Sabic van kwart van Clariant definitief rond

10 september 2018 om 12:25 uur - MUTTENZ

Clariant bevestigt dat de verkoop van 24,99 procent van de aandelen Clariant aan Sabic na alle wettelijke goedkeuringen nu definitief rond is. Sabic wordt hiermee de grootste strategische partner/aandeelhouder.


De fabrikant van specialty chemicals heeft bekendgemaakt dat Sabic de vereiste wettelijke goedkeuringen van de mededelingsautoriteiten  binnen heeft met betrekking tot de overname van 24,99 procent van de aandelen Clariant. De aankoop wordt nu in de komende dagen rondgemaakt  en daarmee wordt Sabic de grootste strategische partner/aandeelhouder en de tweede aandeelhouder naast de voormalige groep van aandeelhouders van Süd-Chemie.

Sabic is wereldwijd een van de belangrijke chemische bedrijven met een gevarieerd aanbod en al lange tijd een partner van Clariant in de joint-venture voor katalyse Scientific Design en is vanaf januari 2018 bezig met de acquisitie van het aandeel Clariant.  "Wij kijken uit naar de verdere ontwikkeling van de strategische relatie tussen onze beide bedrijven om waarde te creëren voor alle belanghebbenden", zegt ceo Hariolf Kottmann van Clariant in het bericht.

Clariant en Sabic bespreken toekomstige samenwerkingen die waarde zullen opleveren voor de aandeelhouders van beide bedrijven.  Resultaten van deze besprekingen zullen op termijn worden bekendgemaakt.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »