KunststofenRubber.nl

Dag van de Chemie voor publiek op Chemelot op 6 oktober 2018

10 september 2018 om 12:38 uur - GELEEN

Op zaterdag 6 oktober 2018 opent het Chemelot-terrein in Geleen zijn poorten voor belangstellenden tijdens de landelijke Dag van de Chemie. De Dag van de Chemie is een initiatief van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).


Tijdens deze dag wil de chemische industrie zich op een positieve manier aan de samenleving presenteren en laten zien wat voor mooie en belangrijke producten er gemaakt worden. Maar ook wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn voor een boeiende loopbaan en met welke nieuwe ontwikkelingen de chemische sector bezig is. Bezoekers aan Chemelot kunnen tijdens deze dag ervaren dat iedereen elke dag wel iets gebruikt waarvan de grondstoffen afkomstig zijn van Chemelot of waarvan de technologieën op de campus zijn ontwikkeld zoals de kunststof bumper van een auto, het koolzuur in frisdrank, verpakkingen van voedingsmiddelen, meubilair et cetera.

 

Proeven doen  

 

Tijdens de Dag van de Chemie kunnen bezoekers zelf aan de slag te gaan met proeven in de laboratoria op de campus. Mensen kunnen ook masterclasses volgen onder anderen van Tanja Deurloo, chemicus en parfum designer, over de rol van geur in het dagelijks leven.  En Sieger Kooij, scheikundeleraar en YouTube-docent, legt uit welke rol scheikunde speelt binnen de wereld van chemie. Bovendien kunnen bezoekers de bus nemen voor een tour langs de fabrieken op het terrein. Er is een stop bij het oefenterrein van de bedrijfsbrandweer met indrukwekkende demonstraties te bekijken en laten diverse partnerbedrijven zien hoe zij de bedrijven op Chemelot ondersteunen.

 

Dit is niet meer dan een greep uit het programma, zegt de organisatie  Meer informatie is te vinden via

http:// www.chemelot.nl/dag-van-de-chemie.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »